הודעה לתושבים

שלום רב,

ביום חמישי, 11 בנובמבר, התקבל דיווח על תן מת שנמצא בשטח בית הספר מנור כברי באילון. התן נשלח לבדיקת כלבת ונמצא חיובי.

מחלת הכלבת הינה מחלה נגיפית קטלנית שכל החולה בה ימות. במחלה יכולים לחלות בעלי חיים בעלי דם חם ובעיקר יונקים, ביניהם גם האדם. המחלה מועברת על ידי מגע ישיר של רוק מבעל חיים נגוע לבעל חיים בריא או לאדם בריא- בד"כ ע"י נשיכה.

למען בריאותכם עליכם לנהוג על פי ההנחיות הבאות, הנגזרות מפקודת הכלבת וחוקים נוספים:

1. לדווח למוקד המועצה *3109 , או לוטרינר המועצה, על כל חשד למגע/ נשיכה שהתרחש בין בע"ח שלכם או בני ביתכם ובין התן או באתם במגע עם בעל חיים כלשהו- כלב משוטט או חיית בר, החל מתחילת החודש.

1. עליכם לדאוג לסגור את כלבכם בביתכם או בחצר סגורה ולצאת עמו לטיול אך ורק כשהוא קשור ומובל ברצועה. יש להשתדל ולהחזיק חתולים סגורים בבתים לאורך כל שעות היום ולאפשר להם לעשות את צרכיהם בארגזי חול מתאימים בתוך הבתים.

1. על פי הוראת החוק כל הכלבים שבאו במגע עם הכלב הנגוע יכנסו להסגר, בהתאם למצב החיסון שלהם לתקופות זמן הקבועות בחוק. כל המסתיר מידע בעניין מגעים עם הכלב החולה או כל בעל חיים אחר מסכן את בריאותו, בריאות שכניו, ובריאות בעל החיים.

1. עליכם לוודא שבעל החיים שלכם מחוסן בחיסון בר תוקף כנגד כלבת.

השירות הווטרינרי ,מתוקף תפקידו, יבצע לכידת כלבים שישוטטו בשטח המועצה לאלתר, ועד בכלל, בשעות הצורך, בשעות ומועדים על פי הצורך המקצועי ובשיקול דעתו בלבד. כלבים שילכדו יעברו להסגר מיידי ובעליהם יקנסו כחוק ויוטלו עליהם תשלומים בגין הלכידה, ההובלה, השהייה של כלבם בכלבייה.

בימים הקרובים יקבע יום לחיסון דחף לכלבים/ חתולים שלא חוסנו בחודשיים האחרונים.

כמו כן, השירות הוטרינרי יחד עם רשות הטבע והגנים יפזרו סביב הקיבוץ פיתיונות המכילים חיסוני כלבת המיועדים לחיות הבר. יש למנוע מהכלבים לאכול את הפיתיונות.

ככל, במקרה של מגע אדם עם בעל חיים משוטט, יש לשטוף את חלק הגוף שבא במגע היטב במים וסבון, מס' פעמים ולחטא אותו ולדווח על כך ללשכת הבריאות בעכו.

מחלת הכלבת הינה מחלה קטלנית אך אפשר למנועה בפעולות הנכונות ותוך שיתוף פעולה מצד כל התושבים עם בעלי התפקידים. אנא עזרו לנו לשמור על בריאותכם ובריאות בעלי החיים שלכם

ד"ר שי גולדן,

וטרינר המועצה