זיכרון משפחתי בבית לוחמי הגטאות

במסגרת ביקורה במטה אשר, התארחה חברת הכנסת ענבר בזק (יש עתיד) בבית לוחמי הגטאות. צוות המוזיאון העניק לה עותק יומן שכתבה סבתא רבא של בעלה בעת שהותה במחנות

ח"כ ענבר בזק (יש עתיד) ביקרה השבוע במטה אשר. את הסיור היא פתחה בביקור מרגש בבית לוחמי הגטאות, שם העניק לה מנכ"ל המוזיאון יגאל כהן מתנה מרגשת במיוחד: העתק ותרגום של יומן שכתבה סבתא רבא של בן זוגה של ח"כ בזק, בזמן ששהתה במחנות. היומן המקורי, השמור בארכיון המקום, הוצג לה גם.

"זאת לא הפעם הראשונה שאני מבקרת בבית לוחמי הגטאות, אבל הביקור הזה היה מרגש במיוחד גם בזכות היומן של קרובת משפחתנו שעל קיומו לא ידעתי", אמרה ח"כ בזק. "בית לוחמי הגטאות הוא לא סתם מוזיאון שעוסק בשואה, אלא גם מקום שמנגיש את הנושא לבני נוער במגוון דרכים יצירתיות. אהבתי במיוחד את תערוכת הצילומים של שורדי השואה, שמסמלת עבורי את התקומה ואת העוצמה הגדולה שיש באנשים שגם בנסיבות הקשות ביותר סירבו לאבד תקווה".

בהמשך קיימה ח"כ בזק פגישת היכרות ועבודה עם ראש המועצה משה דוידוביץ, קיבלה ממנו סקירה על האזור ועל כמה מאתגרים העומדים בפני המועצה ותושביה - בעיקר בתחום התחבורה, התעסוקה וסוגיית הטבות המס לתושבי הפריפריה. אל הפגישה התלווה גם אייל מאירוביץ', ראש מטה יש עתיד במטה אשר.

"שמחתי לפגוש את ראש המועצה משה דוידוביץ וניהלנו דיון ענייני ופורה", אמרה בזק. "נמשיך לשמור על קשר ולעקוב אחר הטיפול בסוגיות שעלו בפגישה".