המועצה מתנגדת לכריתת שדרת האקליפטוסים

ראש המועצה הודיע כי הוא מתנגד לכוונת חברת נתיבי ישראל לכרות את כל עצי האקליפטוס בין בכביש הישן לעכו, במסגרת התוכנית להרחבת המטרונית צפונה

ראש המועצה משה דוידוביץ הודיע היום (שלישי, 5 בינואר) כי יילחם בכוונתה של חברת נתיבי ישראל לבצע כריתה מאסיבית של שדרת עצי האקליפטוס העתיקה לאורך כביש עכו-בוסתן הגליל, בואכה המתחם הקדום לבהאים כחלק מעבודות הרחבת הכביש המתוכננות עבור מסלול המטרונית החדש של עכו, אשר צפויה להסתיים ליד בוסתן הגליל והאתר הקדוש לבהאיים.

"לא יכול להיות שלא יימצא פתרון אשר יאפשר הגנה על עשרות עצי האקליפטוס העתיקים הנמצאים לאורך תוואי הדרך בין העיר עכו ומושב בוסתן הגליל", אומר דוידוביץ. "מדובר בשדרת עצים היסטורית ובה עצים בני עשרות ומאות שנים - וכריתתם מהווה פשע סביבתי".

ביצוע פרויקט המטרונית עבר בהחלטת משרד התחבורה מידיה של חברת יפה נוף לחברת נתיבי ישראל לאחר תקופה ארוכה של עבודה ושיתוף פעולה עם גורמי המקצוע על התוכנית להרחבת הכביש ותוואי הדרך למען מסלול התחבורה הציבורית. מעבר זה הביא לאיפוס כלל ההסכמות והבקשות הנוגעות לה, ובכללן מציאת פתרונות סביבתיים שיצמצמו ככל הניתן את הפגיעה בסביבה.

ראש המועצה הנחה את מהנדס הרשות להתנגד בצורה פורמלית לבקשת נתיבי ישראל שתוגש לפקיד היערות לאישור כריתת העצים, והודיע שאינו מסתפק בזאת וכי ייאבק בכוונתם בכל הכלים החוקיים העומדים לרשות המועצה.

אחד מעצי האקליפטוס הוותיקים בשדרה