שר החקלאות התארח לסיור מקצועי בגליל המערבי

שר החקלאות ופיתוח הכפר אלון שוסטר נפגש יחד עם מנכ"ל משרדו במועצות האזוריות מטה אשר ומעלה יוסף והצהיר: "אמשיך לחזק את החקלאים בפריפריה"

שר החקלאות ופיתוח הכפר, אלון שוסטר קיים היום (שלישי, 22 בספטמבר) סיור מקצועי בצפון, יחד עם מנכ"ל משרד החקלאות וראשי המועצות האזוריות מטה אשר ומעלה יוסף.

במועצה האזורית נפגש השר שוסטר עם ראש המועצה משה דוידוביץ, סגן ראש המועצה יורם ישראלי ומנכ"לית אשכול רשויות גליל מערבי, יעל רון בן משה. יחד הם ביקרו במתקן הכילוי בעין המפרץ, בחוות הניסיונות גליל מערבי, במשק אמסטרדם במושב בן עמי וכן קיימו מפגש עם חקלאים ורכזי משקים מהמועצה האזורית מטה אשר.

במועצה האזורית מעלה יוסף נפגש שוסטר עם ראש המועצה שמעון גואטה ועם נציגים מענף הלול, הענף החקלאי המרכזי במועצה. משרד החקלאות ופיתוח הכפר עוסק באופן אינטנסיבי בקידום רפורמה משמעותית בענף ההטלה.

"הפינה הצפון מערבית היא אחת מהפינות החשובות בפאזל של מדינת ישראל", אמר השר שוסטר בתום הסיור. "אמשיך לחזק את המתיישבים בפריפריה שבחרו לגור על הגבולות, ליישב את הארץ ולעבד את אדמתה".

ראש המועצה משה דוידוביץ אמר כי שמח לארח את שר החקלאות לסיור מקצועי במטה אשר. "העלינו סוגיות חשובות ביותר לעתיד החקלאות במטה אשר והגליל המערבי כולו", הוסיף. "כולי תקווה שבימים הקרובים נקבל תשובות בהקשר לנושאים שהועלו ובכללם עתיד החווה החקלאית, יזמיות חקלאיות ובעיות שהציפו בפניו חקלאי מטה אשר".

ראש המועצה האזורית מעלה יוסף שמעון גואטה אמר: "לארח את אלון שוסטר זה לארח חבר קרוב. מעבר להיותו שר הוא חי את האזור ומבין את הסוגיות שאנו מתמודדים איתן. במהלך הסיור הועלו שוב סוגיות שטרם נמצא להם פתרון. בטוחני שהשר יעשה כל שביכולתו על מנת לסייע מתוך לסייע מתוך רצון לקדם את האזור".

השר שוסטר עם המארחים (צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר)