"המדינה צריכה לגמול לתושבי הצפון על עמידתם האיתנה"

שר החוץ גבי אשכנזי קיים מפגש עבודה בשלומי עם ראשי הרשויות החברים בפורום קו העימות, והבטיח לסייע בקידום תקצוב תוכנית מיגון הצפון והסדרת הטבות המס לתושבי האזור

פורום קו העימות אירח אתמול (שלישי, 11 באוגוסט) בשלומי את שר החוץ גבי אשכנזי.

בישיבת עבודה שהתקיימה בבית ספר אורט בשלומי הציגו ראשי הרשויות בפני השר כמה נושאים משמעותיים הנוגעים לביטחון התושבים ובראשם תוכנית "מיגון הצפון", שיפור התשתיות בצפון והסדרת נושא הטבות המס.

"אני שמח לשבת עם חברים יקרים, שעימם יש לי היכרות עמוקה רבת שנים. כולם יודעים שתושבי הצפון יקרים לליבי", אמר אשכנזי. "בכוונתי להיות הקול והשופר של תושבי יישובי קו העימות ולפעול לתיקון עוולות של שנים. הנושאים שהעליתם חשובים ואעשה את מירב המאמצים לסייע בקידום תוכנית 'מיגון הצפון' והמשך תוכניות הבינוי לממ"דים לתושבים, כך שהנטל לא ייפול עליהם. כמו כן אפעל לקידום הוראת השעה להטבות מס ומתן עדיפות לקידום היישובים במעמד סוציו-אקונומי נמוך ובדגש על היישובים הערביים - שהם חלק אינטגרלי ובלתי נפרד מפורום זה. לאורך השנים תושבי יישובי קו העימות הפגינו אומץ לב וחוסן אזרחי ועל המדינה לגמול להם חזרה על עמידתם האיתנה".

ראש המועצה משה דוידוביץ, המכהן כיו"ר פורום קו העימות אמר בתום המפגש כי שר החוץ מכיר את הצפון יותר טוב מרבים, ואין צורך  להציג בפניו את האתגרים הכבירים והאיומים הנמצאים לפתחנו. "ובכל זאת, אנחנו חייבים להציף את המצב. ראשי הרשויות ממשיכים להילחם ולזעוק מעל לכל במה אפשרית לביצוע מיידי של תוכנית מיגון הצפון. 100 מיליון שקל ראשונים לביצוע מיגון במרחב הציבורי והפרטי יושבים מעל לשנה בקופת המדינה בגלל אי הסכמות עם משרד האוצר. זה לא ייתכן.  ההכרזה של הממשלה על הארכת הוראת השעה להטבות המס לפריפריה לא הושלמה, והמשפחות כבר  נפגעו באלפי שקלים במשכורת האחרונה. הצפון חייב לקבל עדיפות", סיכם דוידוביץ.

ראש המועצה המקומית שלומי, גבי נעמן, אמר כי הוא שמח לארח ביישוב את שר החוץ והרמטכ״ל לשעבר. "חשוב לי לומר לשר ולממשלה כולה" אנו נלחמים בכל כוחנו על הבטחת מיגון דירתי לכל תושב ותושב בצפון. לא ייתכן שבצפון לא תהיה הגנה לכל אזרח ממש כמו בדרום. אנו מצפים מהממשלה לקיים את התחייבותה לתושבי הצפון ולהשלים בהקדם את פערי המיגון", אמר נעמן.

בנושא הטבת המס ליישובי קו העימות הוסיף מענן: "לשמחתי שלומי צומחת ומתפתחת, עם מערכת חינוך מפוארת הזוכה להישגים ופרסים. אך מצב מבורך זה מוביל לכך שהמדינה מתנתקת מההשתפויות שלה כאשר אנו צומחים. חשוב מאוד להמשיך לתמוך בתהליך הפיתוח כדי למשוך אוכלוסייה חזקה ולהציע לה יתרונות שיעודדו את ההתיישבות בגליל. הממשלה חייבת לבצר את הטבת המס לתושבי קו העימות בחוק, במטרה לחזק את ההתיישבות בצפון".

משתתפי המפגש עם שר החוץ אשכנזי בשלומי