שנה טובה וירוקה: המועצה עוברת לכלים רב-פעמיים

החל מהיום הראשון של שנת 2020 יצומצם למינימום השימוש בכלים חד-פעמיים בבית המועצה ובמרכז הקהילתי, במטרה להרחיב את המגמה למוסדות החינוך של מטה אשר בעתיד הקרוב

החל ממחר תצטרף המועצה באופן רשמי לתנועה הולכת וגדלה בישראל ובעולם לצמצום השימוש בפלסטיק ומעבר לכלים רב-פעמיים.

במהלך הדרגתי ומתוכנן שמוביל ראש המועצה משה דוידוביץ אושרה במליאת המועצה בחודש נובמבר ההחלטה על מעבר לשימוש בכלים רב-פעמיים החל מהשנה האזרחית החדשה. מהלך זה יחול בשלב ראשון על בניין המועצה ושלוחותיו (המרכז הקהילתי, מרכז הצעירים וגופי הסמך) ובהמשך יוחלט על ידי צוות מצומצם שהורכב לטובת הנושא על אופן המימוש גם בתחומי החינוך, התיירות וחופי הים. המטרה היא לעודד את יישובי המועצה להצטרף למעבר.

במכתב הנחיות שיצא השבוע לעובדים ולעובדות המועצה לקראת תחילת המעבר לכלים רב פעמיים כתב מנכ"ל המועצה דן תנחומא: "המשימה הזאת חשובה ומשמעותית, ואנו מרגישים כי הגיעה השעה להתגייסות של כולנו עבור שמירה על איכות הסביבה והגנה על כדור הארץ לטובת הדורות הבאים של כולנו. אנחנו שמחים לקחת חלק בתנועה הולכת וגדלה של ארגונים, חברות, משרדי ממשלה ומדינות אשר מתגייסות למהלך".

בהתכנסות לקראת חג החנוכה אמר דודיוביץ לעובדים כי "כחלק מהעשייה וההתקדמות הבלתי פוסקת, אחת מההחלטות החשובות שנתחיל ליישם היא המעבר שלנו לשימוש בכלים רב-פעמיים". לדברי דוידוביץ, לא מדובר במהלך הנובע מטעמי חיסכון תקציביים, אלא בצעד ערכי. "חשוב לי מאוד להדגיש בפניכם, ולגייס אתכם למהלך הזה - שדורש מאיתנו קצת יותר, וייתכן שלפחות בתחילה יהיה קצת לא נוח או לא קל - אבל יש לו חשיבות רבה".

לפרטים נוספים: דוברת מטה אשר, יעל שביט: 052-8011130