אלוף פיקוד צפון במועצה: "שמח על שיתוף הפעולה"

האלוף אמיר ברעם ערך פגישת עבודה ראשונה עם הנהלת המועצה, ושיבח את הרשות על ההיערכות היסודית לחירום. ראש המועצה: "חיוני לקדם את נושא מיגון העורף, כדי שנוכל לאפשר לצה"ל לפעול ככל שיידרש"

לראשונה מאז כניסתו לתפקיד, ביקר אתמול (ראשון, 8 בדצמבר) אלוף פיקוד צפון אמיר ברעם במועצה. ברעם - מלווה בבעלי תפקידים באוגדה 91, פיקוד צפון ופיקוד העורף - קיים פגישת עבודה עם ראש המועצה ויו"ר פורום קו העימות משה דוידוביץ וצוות הנהלת המועצה.

בפגישה הציגו המשתתפים את הנושאים הרלוונטיים הנוגעים לעבודה שבין הצבא והרשות, למען תושבי המועצה בפרט ויישובי הצפון בכלל, ובהם, העשייה הרבה לחיזוק המוכנות לחירום, תכנית "מגן הצפון" והפערים במיגון, הטבות המס ליישובי קו העימות ועוד. בסקירה שהתבצעה עבור האלוף וראש המועצה, שיבחו נציגי הצבא את המוכנות של מטה אשר לחירום והוסיפו כי "העשייה בתחום רבה ושיתוף הפעולה מלא". שבחים אלו מתווספים לביקורת התקופתית של רשות החירום הלאומית (רח"ל) ביום חמישי שעבר (5 בדצמבר),  שבסיומה הוגדרה המועצה כמוכנה בצורה מצויינת לחירום

״הרשות חזקה ועוסקת בהכנות לחירום", אמר האלוף ברעם, "ויחד עם זאת נדרש לחזק את הקיים ולשפר את התחומים שיש בהם עוד פערים. אני שמח על שיתוף הפעולה הפורה של הרשות עם צה״ל ומודה לראש המועצה  ולהנהגת הרשות, שעושים ימים כלילות לחיזוק הביטחון יחד עם ראשי היישובים, צוותי הצח״י, כיתות הכוננות והרבש״צים״.

ראש המועצה הוסיף כי שיתוף הפעולה עם צה"ל הוא מלא ומשמעותי - הן בשגרה והן בחירום. "מטה אשר היא מועצה חזקה, שיודעת לסייע לעצמה ולסביבתה בעת חירום צבאי ואזרחי", אמר דוידוביץ. "אנחנו משקיעים מאמצים רבים בחיזוק החוסן הקהילתי ויודעים שהשקט בגבול הצפון שברירי ודורש היערכות אמיתית. חייבים לפעול ללא שהות לצמצם ככל הניתן את פערי המיגון של יישובי קו העימות, כדי שתושבינו יוכלו להגן על עצמם ולאפשר לצה"ל לפעול ככל שיידרש ממנו. אני מודה מאוד לאלוף ברעם על שיתוף הפעולה הצמוד והאוזן הקשבת, וסומך ידיי באופן מוחלט עליו ועל כל מפקדי וחיילי פיקוד צפון".