מטה אשר התגייסה ליום של מעשים טובים

עובדי ותושבי המועצה השתתפו בשפע של פעילויות התנדבותיות במסגרת יום המעשים הטובים. היה מחמם לב (צילומים: Ritvo photography)

יום המעשים הטובים 2019 במטה אשר כלל שפע פעילויות התנדבות במספר רב של מוקדים שאורגנו ותואמו בהובלת יחידת ההתנדבות הרשותית.

אלפי מתנדבים ביישובים, תלמידי בתי הספר וגם עובדי המועצה והמרכז הקהילתי הקדישו את שעות הבוקר לעשיה. בין היתר ניתן היה לראות את:

• עובדי מפעל נוגה משלומי מתנדבים במרכז תעסוקתי לבוגרים עם מוגבלות, אלומה במצובה.
  • עובדי המועצה האזורית התנדבו בבית ספר מיתר, לילדים המתמודדים עם בעיות נפשיות וקיימו יחד איתם פעילות חברתית וניקוי חופים.
  • מרכז צעירים מטה אשר עם צעירי מועצה הגיעו להוסטל "קשר אדמה" בבוסתן הגליל, מרכז תעסוקתי לבוגרים עם מוגבלות.
  • עובדי המרכז הקהילתי של מטה אשר התנדבו בבית הגלגלים שבבוסתן הגליל.
  • מתנדבים גם הגיעו למרכז יום לקשיש, נווה אשר שבעין המפרץ לפעילויות בינגו , שירים וריקודים באווירת האביב.
  • שוטרי משטרת עכו הגיעו לבית ספר גלים, בית ספר לילדים עם בעיות התנהגות מורכבות והפרעות קשב וריכוז מורכבות, והעבירו להם יום שיטור קהילתי.
  • בבית ספר חורשה, בית ספר לאוטיסטים בעין המפרץ, מתנדבים סייעו  בעבודות התעסוקה ומחלקת הספורט של מטה אשר שיחקו עם הילדים במשחקי כדור.
  • בסימן שמירה על הסביבה – בשמונה בתי ספר ברחבי המועצה התקיים הפנינג בנושא מחזור פסולת אלקטרונית בשיתוף תאגיד מ.א.י ובשישה  נוספים התקיימו פעילויות הדרכה וניקיון סביב יום הניקיון הבינלאומי.
  • ילדיי בית ספר מעיינות אספו וארזו כ-100 מארזי מזון לנזקקים.
  • שלוחות קידום הנוער בדנון ועראמשה הגיעו עם שתילים ופרחים לחמשת גני הילדים בדנון ושתלו את הצמחים יחד עם הילדים.
  • לסיום משמח של יום המעשים הטובים התקיים ערב פנויים פנויות לצעירים עם מוגבלות במרכז הקהילתי מטה אשר.
  • תלמידי בית הספר גוונים בפרויקט של מחזור פסולת אלקטרונית