סיכום אירועי "הכניסיני" במטה אשר

למרות מזג האוויר הגשום, אירוע הבתים הפתוחים שנעל את אירועי יום האישה הבינלאומי במועצה, התקבל בחום רב מצד האורחות והאורחים. נתראה בשנה הבאה

חודש ברצוף באירועים ופעילויות במטה אשר שהתקיימו במסגרת יום האישה הבינלואמי הגיע לסיומו בסוף שבוע של בתים פתוחים במסגרת המיזם החדש "הכניסיני". המיזם התקיים בסוף השבוע האחרון של חודש מרץ, ביוזמת היועצת לקידום מעמד האישה מטה אשר נילי אלון וצוות נשים מתוך חברות הוועדה לקידום מעמד האישה,

באירועי "הכניסיני" השתתפו 17 נשים מיישובי מטה אשר, שפתחו את ביתן וליבן לביקור תושבות ותושבים מהגליל המערבי. המארחות הציגו במפגש את פועלן בתחומים רבים ומגוונים: התקיימו הרצאות חווייתיות על מיניות נשית, ריפוי עצמי, סגנונות תקשורת,  קונסטלציות משפחתיות, ביוגרפיה אישית ואנתרופוסופיה; הוצגו טכניקות וכלים ליצירת שינוי בדפוסי תגובה והתנהגות בעזרת NLP, התנסות בתחביבים ותחומי האמנות – תפירה ורקמה, חידוש חפצים, הכנת שוקולד ומזון טבעי; ונערכו סדנאות צחוק, ריקוד ותנועה, מעגלי שיח ולמידה (למשל: חוויית חיים באי קריבי) ועוד.

תגובות האורחות והאורחים היו מרגשות בכל הבתים אליהם בחרו להגיע. "שמחנו על היענות יפה למרות מזג האויר הגשום", אומרת נילי אלון. "אנו נמשיך ונפתח את המיזם לקראת השנה הבאה ורוצות להודות לכל הנשים שהיו פורצות דרך ולקחו בו חלק".

להלן צילומים מכמה מהבתים הפתוחים שהתקיימו במסגרת "הכניסיני":

אצל חווה מזרחי בסער

בסטודיו של חן דנון זקס בבית העמק