פרס ההצטיינות הארצי למערכת החינוך במטה אשר

שר החינוך נפתלי בנט הודיע לראש המועצה משה דוידוביץ' על הבחירה במטה אשר כזוכה בפרס החינוך היישובי. הזכייה בפרס הגיעה לאחר שלפני כמה חודשים נבחרה המועצה לרשות המצטיינת של מחוז צפון

מטה אשר היא זוכת "פרס החינוך היישובי" של משרד החינוך לשנת תשע"ח. שר החינוך נפתלי בנט התקשר היום (רביעי 6. במרץ) לראש המועצה משה דוידוביץ' ובישר לו כי מערכת החינוך של המועצה היא הזוכה בפרס המכובד (בפרס זכו חמש רשויות נוספות מרחבי הארץ). הזכייה בפרס באה לאחר שלפני כמה חודשים בחר משרד החינוך במטה אשר ברשות המצטיינת של מחוז צפון בתחום החינוך היישובי.

בחודש ינואר ביקרה ועדת הפרס הרשמית של משרד החינוך במטה אשר. בביקור בן שלוש שעות ברחבי המועצה, ראו וחוו חברי ועדת הפרס מגוון רחב של פעילויות, תוכניות, ומסגרות חינוכיות מובילות, המייצגות את העשייה החינוכית הענפה המתקיימת במועצה. חברי הוועדה פגשו, לדבריהם, מערכת חינוך מועצתית המעצימה ומטפחת את הרב-תרבותיות והחיים המשותפים, מפתחת תחומי העשרה ומחנכת לערכים, תחת שני אשכולות מרכזיים שהוצגו בפני חברי הוועדה: הכלה ומניעת נשירה ולמידה והישגים. את הסיור של וועדת הפרס ליוו מנהלת מחוז צפון במשרד החינוך, ד"ר אורנה שמחון, ראש המועצה, סגניו איל רייז ויורם ישראלי, מנהלת מחלקת החינוך ד"ר שלומית אלעד, נציגי המחוז ועובדי מחלקת החינוך במועצה.

שר החינוך אמר כי הוא שמח לבשר על הזכייה בפרס החינוך הארצי על מערכת החינוך הטובה במדינת ישראל. "זה הפרס העליון בתחום החינוך. זאת בזכות עבודה מדהימה של המועצה וכל עובדי וצוותי ההוראה במערכת", הוסיף בנט. "מה שקורה במטה אשר הוא שעליתם על המסלול גם בפן ההישגי וחושב יותר - בפן הערכי. זה מה שאני מחפש במערכות החינוך במדינה: ילדים שגדלו ויהיו להם גם את הכישורים להצליח בעולם החדש אבל מעל הכל יהיו בני אדם. מזל טוב ובצלחה לכולם".

ראש המועצה ביקש להודות לכל הצוות החינוכי הפועל במועצה - במחלקת החינוך, בחינוך הבלתי-פורמלי, בתוכניות ובמיזם השונים. "אנחנו נרגשים ושמחים עם עם ההודעה על קבלת הפרס" אמר דוידוביץ'. . אנחנו גאים במערכת החינוך שלנו על העשייה החינוכית פורצת הדרך ורואים בה את אחת הסיבות לצמיחה הדמוגרפית הגדולה ביישובי מטה אשר".

חברי ועדת הפרס בביקור בתיכון השלום בשייח' דנון

תלמידי בית הספר סולם צור מקבלים בחיוך את פני חברי הוועדה