מנהלי הקהילות והמחלקות נחשפו לחזון "רשות שווה"

בכנס שהתקיים בבן במסגרת אירועי יום האישה הוצג החזון של המועצה לחיזוק השוויון המגדרי במטה אשר. התוכנית גובשה על ידי חברות בוועדה לקידום מעמד האישה של המועצה

ביום שני 18 במרץ התקיים במרכז הבריאות של מחלקת הספורט במושב בן עמי יום עיון במסגרת אירועי יום האישה. לכנס הוזמנו מנהלות ומנהלי מחלקות במועצה ומנהלות ומנהלי הקהילות ביישובי מטה אשר.

יום העיון כלל הרצאה של רחל לוי הרץ, מרצה וחוקרת מאוניברסיטת תל אביב המתמחה במגדר ומעורבות חברתית בנושא - ממחאת ME TOO למחאת הנשים. השוויון המגדרי הינו אחד מהנושאים המשמעותיים בתפיסת הרשות והוא נמצא על סדר היום כחלק מתוכנית העבודה שמובילה היועצת לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי ברשות, נילי אלון.

בעקבות ההרצאה התקיים דיון בין המשתתפים בשולחנות עגולים, והם התבקשו להתייחס לשאלה – איך הם חווים את השוויון המגדרי במועצה ומה לדעתם יש לעשות כדי לשפר את המצב. בסוף המפגש הוצג "חזון רשות שווה" שנכתב על ידי נציגות מחברי הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, דוברת המועצה והיועצת לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי.  המסמך מבוסס על ניסוח עמותת כ"ן ומנהיגותה.

החזון המצורף משקף את מה שכבר נעשה ואת התחומים שבהם על המועצה להגביר את העשייה ולהטמיע תפיסה מגדרית: בכל מערכות החינוך; בייצוג שוויוני במוקדי קבלת החלטות בתפקידים בכירים ברשות; בהטמעה ותכנון של תקציב מגדרי בכל מחלקות הרשות;  בהכשרות מקצועיות בנושאי מגדר לכלל עובדי הרשות באופן קבוע; הגברת איזון בין בית/משפחה לעבודה;  ובתחומים נוספים המפורטים במסמך המצורף.

לקריאת חזון רשות שווה

בהצלחה למנהלות ולמנהלים ביישום האתגרים ברשות וביישובי מטה אשר תוך שיתוף פעולה פורה בין כל השותפים והתושבים.

לשירותכם תמיד: נילי אלון – יועצת לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי,  nilia@matteasher.org.il  050-8515601

היועצת לקידום מעמד האישה עם ראש המועצה וסגנו, במהלך יום העיון

מנהלי המחלקות והקהילות נחשפים לחזון "רשות שווה"