ד"ש מראש המועצה

ניסן כבר פה והאביב אתנו במלוא עוזו. שעון הקיץ מזמן לנו שעות אור רבות יותר ונעימות,  החורף שנגמר מוקדם מידי (בינתיים), מסמן המשך מאבק לא פשוט, עם כוונת רשות המים להקים מתקן התפלה אצלנו בסמוך למושב רגבה, לדעת אנשי הרשות (העקשנים) מתקן זה הוא הפתרון היחיד  למחסור המים בחלק הצפוני של מדינתנו!!

חג הפסח "והגדת לבנך", חשוב שנזכור את ההקשר שעשה בן גוריון, בהסבירו באומות המאוחדות, למה מגיע לנו, העם היהודי, מדינה משלו – מתוך נאומו: "והנה לפני יותר משלושת אלפים ושלוש מאות שנה, לפני הפלגת 'מייפלאואר' יצאו היהודים ממצרים, וכל יהודי בעולם ואף באמריקה וברוסיה הסובייטית יודע בדיוק באיזה יום יצאו: בחמישה עשר בניסן. וכולם יודעים בדיוק איזה לחם אכלו היהודים: מצות. ואת ליל הסדר הם מסיימים בשני מאמרים: השתא עבדי לשנה הבאה בני חורין. השתא הכא לשנה הבאה בירושלים".

חדשנות

על פי החלטות המליאה הוחלט להקדיש השנה תקציב של 700 אלש"ח לעידוד חדשנות במועצה. צוות רחב שכלל נציגי מליאה, מיכל צוריאל מנס עמים ובועז בן-שחר ממצובה ונציגי מועצה המליץ לבחור בכמה פרויקטים מתוך היצע רחב שהגישו המחלקות בהיקף של 1.8 מלש"ח. בין השאר נבחרו הרחבת לימודי המוסיקה בחטיבות הביניים, כנפיים של קרמבו, תכניות עמותת הוותיק "מביטים קדימה" ו"תאטרון עדות" ועוד.

אלופים בכדורעף ומכינים את דור העתיד

רצינו מאד והפעם לא הצלחנו! זכינו בפעם החמישית ברציפות בגביע המדינה, זכינו באליפות הארץ לבתי"ס תיכוניים אחרי הפסקה של 20 שנה ורצינו לזכות בפעם החמישית ברציפות גם באליפות המדינה ולא צלח!! מרימים ראש, חוזרים לשגרה, שעכשיו רובה ככולה עוסקת בחינוך והכנת דור העתיד של נערים מצוינים בספורט בכלל ובכדורעף בפרט.

השבוע חנכנו את האקדמיה לכדורעף בבי"ס אופק. חנכנו את בנין הפנימיה (ההיסטוריה חוזרת) שמשמשת למגורים לחניכים מצטיינים. הפנימיה היא מרכז לפעילות ענפה בכל התחומים הקשורים להכשרת ספורטאים וכשמה כן היא "האקדמיה  לפיתוח שחקנים צעירים מצטיינים בכדורעף".

מפלס הפקקים עולה אבל... הרכבת מתקרבת

אחרי שהמשטרה פסקה כי דני מאיר שלנו לא מוכשר על פי הנדרש, הפסיק דני, לכוון את התנועה בצומת בצת. מיד התחדש שם פקק נוראי ולמרות הפניות שלנו למשטרה להצבת שוטר מתנדב במקום, הפקק לא ממש השתחרר. מצד שני, בכביש 85 רואים את האור בקצה המנהרה אפילו נסעתי בה. פתיחת קו הרכבת לכרמיאל מתוכננת לערב ראש השנה הקרוב ואנו מקווים שקו זה יפחית עומסי תנועה בחלקה הדרומי של המועצה. בשבוע שעבר חנך שר התחבורה ישראל כץ את הקו. עלינו ראשי רשויות ומוזמנים יחד עם השר על הרכבת בתחנת אחיהוד ומשם במהירות של 100 קמ"ש נסענו דרך מנהרת גילון באורך 4.5 ק"מ עד לפאתי כרמיאל.

מועדון חדש בקבוץ סער

השתתפתי השבוע במסיבונת צנועה של תושבי סער שהתחדשו וחנכו מועדון משודרג לחבר. בהשקעה משותפת של  הקבוץ והמועצה, חנכו התושבים בסער מרכז קהילתי עבור כלל תושבי הישוב. אנו בהנהלת המועצה ממשיכים לעמול לגיוס תקציבים להקמה ולשיפוץ מבני ציבור בכל היישובים ומחלקת הנדסה עמלה במרץ על ביצוע העבודות לאחר קבלת הרשאות התקציב.

מעשים טובים כל השנה

"שבוע המעשים הטובים" הביא אותנו לעסוק בפעילות שמגבירה לכולנו את המודעות לעסוק ביום-יום במעשים טובים. בניהולה של לירז נפג'י רכזת המתנדבים, נפתחו למעלה ממאה מוקדי פעילות בקהילות בעלי צרכים מיוחדים. בסוף השבוע רצנו וצעדנו במרוץ סובב נחל נעמן "לרוץ ברוח הטובה מס' 3" בהשתתפות למעלה מ-1300 רצים. תלמידי מנור-כברי, בהובלה של רועי מכלוף מכליל, יזמו הפנינג שכל הכנסותיו קודש לחיילים בודדים. רועי וחבריו חגגו מבחינתם שמחה גדולה כאשר התברר שהצליחו להתרים 15,000 ₪ אשר יתרמו כולם לעמותה למען חיילים בודדים!!

חילופי גברי

עורך העיתון הוותיק שלנו, שלמה אברמוביץ', שגם ניהל את אתר האינטרנט של המועצה פרש לאחרונה ואני מבקש להודות לו על שמונה שנים טובות של עבודה מוערכת ומאומצת בתקשורת המועצתית. מכאן נאחל הצלחה גדולה למחליפו, אור בן ברק, בן קיבוץ חניתה ששב הביתה אחרי הרבה שנים במרכז. אור עבד ב-15 השנים האחרונות כעיתונאי והוא ישמש גם כמנהל התוכן באתר האינטרנט של המועצה.

סיירת תושבים לשמירה על הסביבה

שלוש סיירות תושבים, כל אחת בתחום אחר נפתחו בשבוע החולף ע"י מתנדבי איכות הסביבה, בניהול והדרכה של רותי מכלוף מאגף איכות הסביבה במועצה. הסיירות שישמחו להמשיך ולקלוט מתנדבים לשורותיהם, יעסקו בשמירה על השטחים הפתוחים במועצה. "סיירת גבעת הצבעונים" באזור לימן נהנו מהדרכה של מדריך רט"ג ומפריחה משגעת של צבעונים. "סיירת נחל נעמן" החלה בסקר סחלב הביצות ותמשיך בעשייה של השבת הצמחייה לגדות נחל נעמן. "סיירת ים וחופים" תעסוק בניקיון, שמירה והסברה על חופי הים שלנו. השורות פתוחות למתנדבים והמעוניינים (מומלץ וכייפי) מתבקשים לפנות לרותי.

מזל טוב לחוגגים יום הולדת – (חודש מרץ)

ישראלי יורם-ראש המועצה; סבג שני-חינוך, אליעזר רות-מוקד, ליסק חולוי-הנדסה, חוטר ישי רונית-חינוך, שלום שרון-חינוך, עכאוי מחמוד-לשכה, מיעארי בדרייה-חינוך, הובר כרמית-הנדסה, זוהר לין-חינוך, טפר אורלי-רווחה, יעקב עידו-דת, פינטו משה ניר-דת, מיכאלי אפרת-חינוך, אפרת אורלי-תחבורה, יחיאלי אורן-פיקוח, קנלמן רימה-חינוך, לוי יפעת-חינוך, עכאוי ראדי-חינוך, פליישמן גרסיאלה-חינוך, שפירא גיורא-תחבורה, פליק רינת-חינוך , דוידי אלגרה-רווחה, כהן סופי-חינוך, אזולאי ורד-חינוך, שדה אלונה-חינוך, ויזל אמנון-רכש, לוי דפרית-פיקוח, אקייזר לילי-שפ"ח, חמוד יאסין- תחבורה, גליל רינה-ע. הוותיק, אהרון אור-חינוך, אסטרחן רחל-חינוך, כליב דלילה-חינוך, דמתי תמר-דת, גולדן שי-וטרינר, חי דהן-הנהלת חשבונות.

מזל טוב - משתתפים בשמחתם :

חנה בר ומשפחתה לחתונת הבת.

מחמוד עכווי ומשפחתו לחתונת הבן.

מיזן דורית ומשפחתה לחתונת הבן.

משתתפים בצערם

רונית חוטר - ישי (מזכירה ביה"ס חופי הגליל) על פטירת אביה ז"ל.

ג'אבר איהב - (ביטחון) על פטירת אימו ז"ל.

אביבה סער - (קבסי"ת חינוך) במות אמה ז"ל.

אלה מנטוביץ -  (הנה"ח) במות אמה ז"ל.

דליה גראור – (לשכת סגנים)  במות אחיה ז"ל.

אילן שוורץ –  (ביטחון) במות אביו ז"ל.

אלגרה דוידי – (עוסי"ת, רווחה) במות אמה ז"ל.

בברכת חג פסח שמח וכשר, אביב פורח

יורם ישראלי