לאור ריבוי מקרי הכלבת באזור בשנה האחרונה, אנו מזכירים לכל בעלי הכלבים במועצה לוודא שהכלבים והחתולים שבבעלותם מחוסנים ושהחיסון בתוקף.

ביום חמישי (2.3) התגלה גור כלבים נגוע בכלבת בכפר ערב אל ערמשה. במהלך הערב תושבים בכפר דיווחו לווטרינרית המועצה על גור שמתנהג בצורה תוקפנית. הגור, שהסתובב כמה ימים בכפר היה במגע עם בעלי חיים ואנשים, נלכד ונשלח בלילה לבדיקה במכון הווטרינרי בבית דגן. בשעה זו נודע כי הגור אכן נגוע בכלבת.
עם קבלת ההודעה, התושבים שהיו במגע עם הגור, הופנו למשרד הבריאות לקבלת טיפול. כעת מתבצע תחקיר לגבי בעלי החיים שבאו במגע עם הגור, כדי להכניסם להסגר.
אנו מזכירים שוב לכל בעלי הכלבים ולציבור הרחב, כי במהלך השנה החולפת התגלו בגליל המערבי מעל עשרה מקרי כלבת. מחלת הכלבת היא מחלה קטלנית ויש לפעול באופן מיידי על כל חשד.
הדרך היחידה להגן על כלבי וחתולי הבית היא לחסנם נגד מחלת הכלבת פעם בשנה.
אימוץ כלבים ממקור לא ידוע עלול להיות מאד מסוכן. אנו ממליצים לאמץ כלבים רק ממקור ידוע: כלביות ועמותות העוסקות בכך. אנא בדקו את תוקף החיסון של כלבכם ושימו לב לגורים קטנים, אשר מועדים לחלות במחלה.
בכל מקרה של בעל חיים שמתנהג בצורה תוקפנית או מוזרה נא לדווח למוקד המועצה בטלפון *3109.