ושוב חלפה שנה. מביטים אחורה על 2016 וחושבים ומתכננים איך לעשות טוב יותר ב- 2017 שכבר דוהרת לה בצעדי ענק. הגשם שהכזיב בשלוש השנים האחרונות (זקני האזור וגם מעיינות כברי לא זוכרים תקופת יובש כזו) מחזיר בכמויות – עד כה כבר מעל 300 מ"מ. הממשלה מבטיחה להחזיר את הגליל לחיק המשפחה. אנחנו עדיין מרגישים "יתומים" אבל מחכים באופטימיות למימוש של לפחות מההבטחות כבר בשנת התקציב הנוכחית.

מדד חברתי-כלכלי ליישובי המועצה

על פי דרישתנו ועל פי נוסח החוק להטבות מס פורסם לאחרונה מדד כלכלי-חברתי ליישובי המועצה. מדד זה יחד עם מדד פריפריאלי שעדין לא פורסם עשוי לעשות "צדק" מסוים עם יישובי קו העימות צמודי הגדר במועצה. בינתיים "הנהנים" המיידים מהמדד שפורסם הם תושבי עראמשה שיזכו בהטבת המס המקסימלית (13%, 198,000).

לצפייה במדד היישובי המלא של יישובי מטה אשר ניתן לצפות בקובץ המצורף

ועדת הכלכלה של הכנסת מתנגדת למיקום מתקן ההתפלה בגליל המערבי

ועדת הכלכלה של הכנסת דנה לפני כשבועיים בכוונת רשות המים להקים מתקן התפלה סמוך לבתי תושבים במועצה (חלופת רגבה) והחליטה כי היא מתנגדת להחלטה חד צדדית על מיקום מתקן התפלה ללא הסכמת המועצה והתושבים. הועדה שלחה את רשות המים, משרד הבריאות, משרד האנרגיה ומנהל התכנון  לחזור לוועדה ולהציג את כל החלופות שנבדקו כולל חלופות שהוצגו ע"י מטה אשר ולא נבדקו.

השבוע נפגשתי עם מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב באותו נושא. המנכ"ל לאחר ששמע והבין את הנושא קבע שיוקם צוות משותף למוסדות התכנון, המועצה והתושבים, שישב עם נשיא המדינה או גורם ציבורי מוסכם אחר, ובהובלתו ינסו להגיע להסכמות על מיקום מתקן ההתפלה.

פגישה בארבע עיניים עם נשיא המדינה

נפגשנו לאחרונה, אני ומספר תושבים, עם נשיא המדינה ראובן ריבלין בנושא מתקן ההתפלה. הצגנו לו את הנושא ואת עמדת התושבים. שמחנו לגלות שהנשיא קשוב וחשוב לו מאוד שפיתוח המדינה לא יבוא על חשבון פגיעה בתושבים. הנשיא בכבודו ובעצמו יצר את החיבור עם הנהלת משרד הבריאות, שתוצאותיה מפורטות לעיל.

השקת התוכנית לחיזוק הצפון בהשתתפות ראש הממשלה

במעמד ראש הממשלה בנימין נתניהו, השר לפיתוח הנגב והגליל ושר הפנים אריה דרעי, שר האוצר משה כחלון, יו"ר קק"ל, מנכ"לי משרדי הממשלה וראשי הרשויות בגליל הושקה "התוכנית הממשלתית לחיזוק הצפון". התוכנית מגדירה נושאי פעולה ותוכניות עתידיות שבאם יתגשמו – יביאו לפריחתו של הגליל והפיכתו לאזור בר תחרות בכל התחומים לאזור המרכז.

בשבוע שעבר קיימה ועדת הכלכלה בכנסת דיון בפרטי התכנית. הדיון הדחוף כונס לאור סדרת הכתבות הלא מחמיאות על החיים בצפון, ששודרה בערוץ 2 בשבוע החולף. כולנו מחכים לראות את התכניות מתחילות להבשיל ואת הכספים שנובעים מהבשלה זו מתחילים להגיע.

אישור תקציב ותוכנית העבודה ל- 2017 במליאת המועצה

מליאת המועצה אישרה בישיבתה האחרונה את תקציב המועצה לשנת 2017 בסך של כ-296 מיליון שקל. קדם לאישור תהליך של מספר חודשים, שהובילה הנהלת המועצה שכלל הצגת כל תוכניות העבודה על ידי מנהלי מחלקות המועצה, עדכון תקציב ובחינת שימושים מבוקשים מול מקורות (על בסיס ביצוע 2016). תקציב החינוך מהווה יותר מ-34% מסך התקציב ומייצג את מדיניות המועצה להמשיך להשקיע בחינוך איכותי במועצה.

מועדון קהילתי בנתיב השיירה

לפני כשבועיים במסגרת חגיגת חנוכה, חנכנו מועדון קהילתי חדש במושב נתיב השירה. המועדון ישמש בית לכל אירועי התרבות של הישוב, מקום למפגש ולהתכנסות שכה היה חסר ויאפשר את המשך ההתפתחות  והחיזוק של הקהילה בנתיב השיירה.

ברכות למנכלי"ת החכ"ל החדשה – אורה פיסטנר

בתחילת ינואר קלטנו לעבודה מנכ"לית חדשה לחברה הכלכלית של המועצה, שמחליפה את אמיר נוימן. אמרנו תודה גדולה לאמיר על תרומתו לעשייה ולהצלחתה של החברה בשנים האחרונות. אנו מאחלים הצלחה גדולה לאורה. אורה, אדריכלית במקצועה, שימשה עד לאחרונה כמהנדסת המועצה האזורית זבולון. מינויה יביא לחיזוק מקצועי לתחום הפיתוח הפיסי בו עוסקת החברה הכלכלית, שבשנים הקרובות יהיה נושא מרכזי בפעילות החכ"ל.

פרס היצירה המקומית לסופרים ומשוררים

זו השנה השנייה (כבר ממש מסורת) שבה אנו מעניקים מלגה לעידוד יצירה מקומית, מתוך תפיסה שבבסיסה הידיעה, שחיים בקרבנו יוצרים רבים שרק מחכים להתגלות. אנו בטוחים שמחווה צנועה זו של הכרה פומבית בתושבינו היוצרים שזקוקים לעידוד הזה, גם אם הוא רק סמלי, היא חשובה וראויה ביותר. במלגה השנה זכו ילי שנר מלוחמי הגטאות, על ספר השירים שכתבה "כותנה – שירים על ילדות ונופים בקיבוץ". ואיציק שחר ממצובה על ספרו "מבחן הנסים".

מזל טוב לחוגגים יום הולדת

ילידי דצמבר- ינואר

עאמר ח'יירה – משק סו"צ, מזעל מופיד- תחזוקה חינוך, מג'אמס אכרם – שומר, מאדי וואהיב – פתח בנייה, חנוכה צליל – חינוך, סכס דארין- רווחה, רזון ימית – חינוך, מרזוק ענאן – שומר, עלי סלאח – שומר, בונגרד אסיה – לשכה, עכאוי יאסר – רווחה, אייזנר אבירן – תחבורה, כהן בתיה – רווחה, אסלאן רנדה – מזכירת ביה"ס, מנצור אופירה – חינוך, עובד אלירן – ו.ב.ע, מדר ציונה – חינוך, אוסטרובסקי יבגני – שומר, עמר רויטל – חינוך, תמיר שרון – אב בית חינוך, נח אתי – חינוך, חרבאוי חמד – פיקוח וטרינרי , צור בתיה – חינוך, חריר משה – תחזוקה,  חמזה אדיב – שומר, ג'אבר איהאב – שומר, לגריסי שלמה – איש אחזקה חינוך, מיעארי אימאן – חינוך, מכלוף אתי – חינוך, חדד אסתר – חינוך, יוסף לאה – דת, טריף באסם – שומר, דניאל כהן אורלי – חינוך, אזולאי מאיר – דת, חסן בוחבוט דינה – קופה, אריכה איריס- חינוך, מגיס תאופיק – שומר, עוויד חיאלדיה – חינוך, מיעארי רנא – חינוך, אסלאן כרימה – חינוך, חמאד נדאל – איש תחזוקה חינוך,

עווד ווליד – תחבורה, לוי משה – בטחון, אהרונסון שמעון – גזבר, חמאד נאילה – משק טיפת חלב, ג'ומעה נסרין – חינוך, קשירין אליה – חינוך, עדי ברעם- ארנונה, קרן אור שחרית- ארנונה, נאוה אברהם – הנהלת חשבונות, איריס אלל – הנהלת חשבונות,

קרן גולדהורן – הנהח"ש חינוך.

משתתפים בשמחתם

שונטל (הסבתא), מור ויניב גלבוע (איכות הסביבה) להולדת בנם יאן – מזל טוב!

רן (מזכיר הוועדה החקלאית במועצה) וריקי שוסטרמן להולדת בנם  – מזל טוב!

משתתפים בצערם

רונית דמתי (סייעת) על מות אמא ז"ל.

נועה לייבוביץ-חביב (מח' ספורט) במות אביה ז"ל.

חווה גבאי (סייעת בגלים) במות אמא ז"ל.

דורית מיזן (מזכירת בית ספר מעיינות) במות אמא ז"ל.

רונית חוטר-ישי (מזכירת חופי הגליל) במות אמא ז"ל.

בברכת חורף גשום וחמים,

יורם ישראלי