"לא תוכלי להשיג את מה שאת באמת מסוגלת אליו, אם תלכי על בטוח ותישארי באזור הנוחות שלך. הדבר שמחבר בין כל הנשים המנכ"ליות והמנהיגות שהכרתי במהלך השנים, היה המוכנות שלהן לקחת סיכונים, לשים את המוניטין שלהן בקו האש ולבצע משהו בהחלטיות, גם כשסביב יש ספקות ועמימות. אין ספק שהכישרון שלהן הוא חלק מהעניין אבל היה זה האומץ שלהן שעזר להן להגיע" - מרג'י וורל

תחומי החיים אותם מנהלים המועצה, הועדים המקומיים וההנהלות הקהילתיות, כוללים את כל הקשור לחיי היום יום שלנו, ואלו המוסדות אשר משפיעים באופן מהותי על מהלך ואיכות החיים של התושבים כולם.

בסקר שעשינו ביישובי המועצה בתחילת השנה, מצאנו שאחוז ההשתתפות הממוצע של נשות מטה אשר בוועדים ובהנהלות יישוביהן הוא 28%, כאשר יש ישובים שאין בוועד שלהם אפילו אישה אחת. מסתבר שגם ב-2018 עדין מעטות הנשים הלוקחות חלק פעיל באותו מרחב ציבורי, בתהליכי קבלת ההחלטות המתנהלים בו ו/או בהשתתפות בעשייה משמעותית זו. חסרונן של הנשים סביב שולחן הדיונים ברוב הנושאים המשמעותיים כל כך לחיי היום יום שלנו, בולטת ומטרידה.

השתתפות נשים בעשייה הציבורית, בדיונים, ובקבלת ההחלטות, תורמת לקידום וליצירת קהילה מגוונת בה נשמעים קולות שונים, דעות רבות וצרכים שונים מגיעים לשולחן הדיונים.  הדרתן ו/או היעדרותן, לאורך זמן, של נשים ממערכות הניהול הציבוריות בישובים ובמועצה, פוגעת בתושבים כולם, ואנחנו כאן כדי לשנות מציאות זו.

את הבחירות הקרבות ב-30/10/18 עלינו למנף לטובת שינוי במאזן המגדרי סביב השולחן והפעם לא שולחן האוכל אלא שולחן הדיונים סביבו מתקבלות ההחלטות החשובות ביותר בתחומי החיים שלנו.

לכן, עלינו לפעול לגיוס ובחירה של נשים לעמדות השפעה בישובים ובמועצה.

כדי לממש מטרה זו אנו קוראות לנשים בכל הישובים להציג מועמדות להנהלות המרכזיות בישובים שלהם (לא רק בתחומי החינוך והתרבות), ובנוסף להציג מועמדות לתפקיד נציגת הישוב במליאת המועצה האזורית ביום הבחירות שיתקיים ב-30 באוקטובר 2018 שהוכרז יום שבתון בכל הארץ.

אנו קוראות לכל הנשים שחברו לפורום הנשים של מטה אשר אם דרך השתתפות בקורסים, ואם דרך הצטרפות מתוך הבנה שקידום נשים ופעולה מסודרת לשוויון מגדרי הוא הדבר הנכון והחשוב לעשות, להירתם למאמץ ולגייס נשים ,כל אחת מהישוב שלה, להתמודד לחברות בוועדים המקומיים בהנהלות היישובים ובמליאת המועצה.

היכולת להשפיע להוביל ולשנות לא ניתנת לאף אחת על מגש של כסף..  עלינו לפעול ,לשכנע, לגייס וללוות נשים שרוצות להתמודד ומחפשות תמיכה , ליווי , עזרה , כמו שנאמר "אם את רוצה להגיע רחוק אל תלכי לבד".

תחליטי, תקומי, תשפיעי...

ככה נשים עושות פוליטיקה במטה אשר