בשנה שבה מציין הכדורעף 80 שנה לפעילות הענף בגליל המערבי, נראית כמו שנת שיא לענף הכדורעף המקומי. לאחר שקבוצת התיכון של בית חינוך אופק זכתה תואר אליפות ארצי שני במרץ ובסוף השבוע קבוצת הבוגרים השלימה זכייה בדאבל עשירי בתולדות המועדון, גם קבוצות נוספות של המועדון צפויות בקרוב להמשיך את השנה החגיגית עם עוד כמה תארים לארון. רכז הכדורעף מטעם מחלקת הספורט של המועצה, איתי קדם, מעדכן:

האליפות הארצית לכיתות ז'-ח' התקיימה השבוע במועצה האזורית מטה אשר בארבעה אולמות במקביל. בסך הכל  השתתפו באליפות 24 קבוצות וכ-350 שחקנים ושחקניותמכל רחבי הארץ. את מטה אשר ייצגו שתי קבוצות - קבוצת בנות וקבוצת בנים.

קבוצת הבנות של אופק סיימה בשלב רבע הגמר, לאחר הפסדה לתיכון נופי הבשור 2:0.

קבוצת הבנים העפילה לגמר עם ניצחונות חלקים בשלב הבתים וברבע הגמר, ולאחר שהפכה פיגור 1:0 במערכות לניצחון 1:2 (25:22 / 25:27 / 13:15) בחצי הגמר מול רעננה. זהו גמר שלישי השנה לתיכון אופק אחרי גמר כיתות ט' בנים ואליפות התיכוניים לבנים.

משחקי הגמר יערכו ביום חמישי הקרוב (17 במאי) באולם גשר הזיו. ב-10:30 יתקיים גמר בנות בין רעננה לכפר סבא. בשעה 13:30 ייפגשו בגמר הבנים שחקני אופק מטה אשר עם תלמידי בית ספר אלון כפר סבא.

אופק הפסידה לאלון כפ"ס בגמר כיתות ט'

הקבוצה הצעירה של תיכון אופק לכיתות ט' נחלה הפסד חלק 3:0 (25:13 / 25:18 / 25:23) לקבוצה טובה וחזקה ממנה בדמות חטיבת הביניים אלון כפר סבא. הגמר נערך במועצה אזורית מנשה ביום שני שעבר (7 במאי), בנוכחות נציגי משרד החינוך ומאות אוהדי תלמידי שתי חטיבות הביניים. לאופק היה זה הפסד ראשון העונה, והיא סיימה את העונה במאזן של 1:22 ורשמה סגנות אליפות ישראל מפתיעה במיוחד.

ליגת העל לנערים מגיעה לשלבי הסיום

קבוצת הנערים של מטה אשר עכו באימונו של סשה נימרובסקי סיימה במקום הרביעי ועלתה לחצי גמר הפלייאוף, שם תפגוש את הפועל כפר סבא. חצאי הגמר יתקיים בשיטת בית/חוץ. המשחק הראשון יתקיים במטה אשר ביום שני הקרוב (14 במאי) - בשעה 17:30 באולם הספורט בעברון. הגומלין ייערך ביום שישי (18 במאי) ב-14:00 באולם אלון כפר סבא. במקרה של שוויו במערכותן, תתקיים מערכת זהב מיד בסיום המשחק בכפר סבא.

ליגת העל לנוער מגיעה לשלבי הסיום

קבוצת הנוער בהדרכת עידו כהן הבטיחה בשבת (11 במאי) את המקום הראשון בליגה אחרי שחזרה עם ניצחון 1:3 מול ק.ק תל אביב בחוץ.  הקבוצה נמצאת במאזן 1:14 ( 12-43 במערכות )  ונותר לה משחק השלמה אחרון ביום רביעי הקרוב (16 במאי) מול מבואות עירון. היריבה בחצי הגמר תהיה מבואות עירון או מוסינזון הוד השרון.

מועדי חצאי הגמר טרם נקבעו. משחק הגמר יתקיים ביום שני 28 במאי באולם מטרוווסט רעננה ויועבר בשידור ישיר בערוץ הספורט.

קבוצת התיכוניים של תיכון אופק יוצאת לאליפות העולם

אלופת ישראל לתיכוניים תצא לאליפות העולם לבתי ספר שתתקיים בתחילת חודש יוני בעיר ברנו שבצ'כיה. תיכון אופק שזכה בפעם השנייה ברציפות באליפות מייצג בפעם הראשונה בהיסטוריה את ישראל באליפות העולם ומקווה לעשות זאת בכבוד. הקבוצה הוגרלה לבית עם אלופות מסרביה, אוסטריה ולוקסמבורג והיא צפויה לשחק כ-6 משחקים בשמונה ימים. אליפות העולם בכדורעף אולמות מתקיימת פעם בשנתיים וב-12 השנים האחרונות ייצג את ישראל תיכון מבואות עירון.

האקדמיה לכדורעף במטה אשר קיימה מבדקים ראשוניים למועמדים חדשים

סגל האקדמיה הצעירה במועדון צפוי להתרענן ולהתחדש בשנה הקרובה. לא פחות מחמישה שחקנים עלו לקבוצת הבוגרים וימשיכו במסגרתה בשנה הבאה במקביל לגיוס/הכרה כספורטאים פעילים.  במועדון קיימו לפני פסח מבדקים ראשונים למועמדים ובשבועות הקרובים צפויה להיסגר הרשימה לדור הבא של הכדורעף הישראלי. יחד עם השחקנים הקיימים שכבר פעילים במסגרת האקדמיה צפוי לנו עתיד ורוד.