אתמול (שני 19.3), במסגרת אירועי יום האישה הבינלאומי, התקיים באודיטוריום לוחמי הגטאות כנס מגר ותעסוקה לנשים שנשא את השם "סדק נוסף בתקרת הזכוכית". האירוע התקיים ביוזמת הוועדה למעמד האישה במטה אשר, בשיתוף מרכז צעירים ומרכז מעברים גליל מערבי.

בכנס נשאה דברים היועצת למעמד האישה במטה אשר, נילי אלון, שתהתה מדוע העולם טרם הבין שאישה עובדת אינה טובה פחות מגבר - ולעתים אף טובה יותר - אך נשים עדיין משתכרות כ-36% פחות בהשוואה לגברים. כמו כן נשאו דברים בטקס סגני ראש המועצה איל רייז ומשה דוידוביץ'; חברת מליאת המועצה והוועדה למעמד האישה של מטה אשר, נורית ברקאי; ומנהלת מרכז צעירים כרמית פלג.

לאחר מכן התקיימה הרצאה מאת אנה לוקצקי, יזמת ובעלים של חברתAnnA , זוכת פרס סלונה שפרצה את תקרת הזכוכית עבור נשים בתחום הלבוש והאופנה בכל המידות, ותרומתה החשובה זוכה להצלחה רבה,; מופע פואטרי סליפ של גילי אלוני. בחלק השני של הערב התקיים פאנל בהנחיית דנה שלזינגר, סמנכ"לית הכספים של משקי המפרץ . בפאנל השתתפו חנה רדו; מובילה מיזמים חברתיים ויוצרת מקומות עבודה ייחודיים לנשים;  מארי ליבס – מהנדסת, שותפה ומנכ"לית של חברת חשמל בנצרת;  אורנה גולן - ממונה על שוויון מגדרי בחברת חשמל ופורצת דרך לנשים נוספות. בסיום נשאה דברי סיכום מנהלת מרכז מעברים לירון שוסטרמן.

XX

משתתפות הכנס (צילום שרית עוזיאלי).JPG