שנת 2018 כבר זורמת בעורקינו. החורף עושה סימני התאוששות אך זה לא משפיע על ההיסטריה השוררת ברשות המים, המבוטאת בהגברת עוצמת הלחץ להקמת מתקן התפלה בגליל המערבי. (הנושא נדון השבוע במועצת המים וזכה לכותרות בתקשורת). ענקים ממשיים מזכירים את "גוליבר בארץ הגמדים" הגיעו למחוזותינו מרוסיה הרחוקה, למשחק שמינית הגמר בגביע אירופה לכדורעף. על אף משחק מכובד של שחקני מטה אשר בהשתתפות קהל  לענקים מרוסיה.  חודש שבט 3:0שיא, לוח התוצאות הראה בסיום שבו חל ראש השנה לאילנות כבר נכנס בשערי תשע"ח ולבלוב השקדייה  אכלו הרבה פירות הארץ – וכליל החורש נראה באזורינו. אז חג שמח ובעיקר בננות ואבוקדו!!

יום פיקוד העורף וצח"י בכנסת

ביום שלישי 16 בינואר, עליתי לכנסת ביחד עם סגני אייל רייז, מתנדבי יישובי המועצה, מתנדבי צח"י מהיישובים ועובדי המועצה האמונים על התחום, לכבוד יום לציון והוקרה למתנדבי הצח"י (צוותי חירום/חוסן יישובי) ולפיקוד העורף. במסגרת היום נערך טקס חגיגי לכל המתנדבים בו הם קיבלו תעודות הוקרה והורעפו עליהם ברכות ותודות מנבחרי העם. במסגרת יום זה קיימו וועדות הכנסת השונות ומליאת הכנסת דיונים שהוקדשו להיערכות ומוכנות העורף לחירום.
בדיון משותף של ועדת החוץ והביטחון עם ועדת הכספים השמעתי ביחד עם ראשי רשויות נוספים מהצפון את זעקת הצפון בכל הנוגע למחסור החמור במיגון מתאים לתושבי האזור. בנוסף הדגשתי שכולם מדברים כיום על העורף המאוים במדינה בטווחים של 40 ק"מ, אבל לפי התרחישים הידועים והמקובלים על כל גורמי הביטחון - בטווחים של עד 5 ק"מ מהגבול האיום הוא הרבה יותר משמעותי וההיערכות הנדרשת היא קריטית  פי כמה ביישובינו צמודי וסמוכי הגדר. הפערים מולם אנו מתמודדים הם עצומים ודורשים התייחסות מיוחדת ותקצוב מיידי.

תחבורה ופקקים

פגישה שלישית של פורום התחבורה האזורי התקיימה השבוע במועצה. הפורום שהתגבש לאחר אירוע "שיתוף הציבור" שהתקיים זה מכבר בהשתתפות תושבים רבים מכל רחבי האזור. בישיבה הוצגה תמונת מצב בשני תחומים שהוגדרו כנושאים העיקריים המעסיקים את אוכלוסיית הגליל המערבי בנושא תחבורה:

1. תשתיות ועומסים בכבישים

2.  תחבורה ציבורית

שתי ועדות משנה שהפורום הקים ימשיכו לעסוק בתחומים אלו לקראת הגשת המלצות אופרטיביות לפעולה מול הגורמים השונים הקשורים לנושא: משרד התחבורה, נתיבי ישראל, מנהל התכנון ועוד.

פרויקט מדעים משותף לאופק והשלום

זאת השנה ה-11 ברציפות שאנו מקיימים את הפרויקט החשוב המחבר בין תלמידים מצטיינים שלנו בכיתות ט' מבית ספר השלום בשיח' דנון ובית ספר אופק שבקיבוץ עברון. פרויקט מחבר שכזה בין יהודים לערבים, מרחיב את הלב ,פותח את הראש ופותח לנו צוהר לחברה טובה, כזו שאנו רוצים להיות. החברה הישראלית משוסעת ופצועה ואנחנו כמו בועה קטנה של שקט, מצליחים לייצר קשרים, מניחים לבנה על לבנה ובונים את הגשרים שיחברו בין הישובים שלנו, בין התושבים שלנו ובינינו לבין המרחב שבו אנחנו חיים.  מכאן חשוב לי להודות למחלקת החינוך במועצה ,לצוות המורים הנפלא בבתי הספר שעוסק  סמאהר ואורית ובמיוחד – בפרויקט הזה כל השנה, למנהלות בתי הספר שמובילות אותו לתלמידי בתי הספר והוריהם אשר שותפים ותומכים בעשייה המיוחדת והחשובה הזו. נאחל שעבודה נפלאה שכזו תהיה מנת חלקנו בתחומי עשייה רבים במועצה.

האופרה במלוא הדרה אצלנו

ב-19 בפברואר צפויה לנו חוויה נדירה של ביקור האופרה הישראלית והעלאת היצירה "חליל הקסם" של וולפגנג אמדאוס מוצרט ובתרגומו של אהוד מנור, כאן אצלנו על בימת היכל המופעים המועצתי בכברי. המופע מביא אתו שיתוף פעולה ייחודי בין האופרה הישראלית לקבוצות הייצוגיות של מטה -שרון‘ אשר :האולפן למוסיקה, האולפן למחול ,הרכבים המקומיים של להקת פולקלור דנון  הפועלים יחדיו כבר מספר  ’חבורת הזמר, המקהלה, להקת הדבקה משייח ,’מטה אשר חודשים. ההופעה, מבטיחה לנו חוויה חד פעמית ,מרגשת, המנצלת ומעצימה את הכוחות המקומיים והקהילתיים הפועלים ברחבי המועצה. במסגרת המופע ייצגו את מטה אשר לא פחות מ-190 תושבים (כולם משלנו) שיופיעו על הבמה במשותף עם זמרי האופרה. תודה רבה לאופרה הישראלית, למרכז התרבות שלנו בכברי, למשרד התרבות והספורט ולשרה העומדת בראשו - ח"כ מירי רגב ,למחלקה לתרבות בקהילה במשרד, על התמיכה בפרויקט במסגרת חגיגות 70 שנה למדינה. מכירת הכרטיסים בעיצומה, מוזמנים לאולם המופעים.

אושר תקציב המועצה ותוכנית העבודה לשנת 2018

מליאת המועצה אישרה את תקציב המועצה לשנה הקרובה, שיהיה בהיקף של 303 מיליון שקל. בתקציב שאושר קיים גידול משמעותי בחלק המיועד לפעילויות, על חשבון החלק המיועד לשכר בהשוואה לתקציב 2017. החלק הגדול והמשמעותי ביותר בתקציב מופנה לתחום החינוך (33%), בתוכו חלק נכבד להפעלת בית ספר יסודי חדש בבית העמק שייקרא מעתה "נטעים". תקציב המועצה משקף את חזון המועצה ושם דגש על תחומי הליבה של עשייתה.

יזמים על הבר

מפגש שהפך כבר למותג, התקיים החודש בפעם החמישית!!! בפני אולם מלא בפאב הפרה. חמישה יזמים מהאזור הציגו את עצמם ומרכולתם. האירוע הזה הוא שונה וייחודי עבורנו, מטרתו העיקרית היא פרגון וחשיפה לבעלי עסקים מקומיים. הבעת התמיכה שלנו בהם, בפיתוח של כלכלה מקומית מקיימת, בעידוד והעצמה של הנעשה בשטח ובהעלאת היזמות העסקית על סדר היום במועצה ובציבור הרחב. הערב הוא תוצר של שיתוף פעולה בין מחלקות המועצה - מעברים, מרכז צעירים ושלוחת המתנ"ס בשבי ציון, העובדות בשיתוף פעולה למען הצלחתו הכבירה.

עד מאה ועשרים -  מזל טוב לחוגגים ימי הולדת חודש ינואר

עאמר ח'יירה-נקיון סו"צ, מזעל מופיד-אחזקה יסודי-עראמשה, מאדי וואהיב-פיקוח, מג'אמס אכרם-שומר, סכם דארין-רווחה, עלי סלאח-שומר, בונגרד אסיה-לשכה, מרזוק ענאן-שומר, עכאוי יאסר-רווחה, אייזנר אבירן-נהג, לוי חיים-קידום ונוער, כהן בתיה-רווחה, פלג כרמית - מרכז צעירים, אסלאן רנדה-מזכירה חט"ב דנון, עובד אלירן-ו.ב.ע, מנצור אופירה-חינוך, אוסטרובסקי יבגני-שומר, עמר רויטל-חינוך, תמיר שרון-אחזקה מעיינות, נח אתי-חינוך, יחיה אנה-מלווה הסעות, עוויד גוליאנה-חינוך, חרבאוי חמד-פיקוח וטרינרי יחיעם, צור בתיה-חינוך, חריר משה-אחזקה מועצה, חמזה אדיב-שומר, ג'אבר איהאב-מוקד, לגריסי שלמה-אחזקה שלום עליכם, כורדי רנין-חינוך, מיעארי אימאן-חינוך, יוסף לאה-דת, טורן ברם גילי-חינוך, חדד אסתר-חינוך, גולן נטע-חינוך, מכלוף אתי-חינוך, טריף באסם-שומר, דניאל כהן אורליחינוך, אזולאי מאיר-דת, מגיס תאופיק-שומר, חסן בוחבוט דינה-קופה , אריכה איריס-חינוך, עוויד ווליד-נהג, חמאד נדאל-אחזקה יסודי דנון, חמאד נאילה-טיפת חלב, קשירין אליה-חינוך, גומעה נסרין-חינוך.

השתתפות באבל - יהודית ברוכי (חינוך) במות אמה ז"ל. אילנה דעוס (פנסיונרית חינוך) במות אמה ז"ל.

כל טוב,  יורם ישראלי