חג החקלאים, חג הביכורים, חג מתן תורה, חג שבועות, שמות וסמלים רבים מעטרים את החג העומד לפתחינו. אנו עובדי האדמה מנצלים את החג החקלאי, להזכיר לכל העולם ובמיוחד לאזרחי ארצנו הקטנטונת, שלפני ואחרי הכל האדמה שעליה אנו יושבים, שמעוררת מלחמות ומריבות כבר אלפי שנים, היא קודם כל אדמה חקלאית פורייה ומניבה, שמספקת לנו את כל צרכינו, צובעת את עונות השנה בצבעים מרהיבים והיא בהחלט, לפחות בגליל, עונה על הגדרת "ארץ זבת חלב ודבש". חג שמח!!! (ותודה לדותן רודין על הצילום)

לתושבי המועצה המוסלמים ולכל אזרחי המדינה והעולם המוסלמים, שמציינים בימים אלו את חודש הרמאדן, (חודש שבו המוסלמים מקיימים את המצווה החמישית (צום) החשובה במצוות הקוראן) נאחל חג שמח, רמדאן כרים!!

מריחים את הסוף: הימים ימי חודש יוני, תלמידי בתי הספר שוקדים על מופעי סיום שנה מרהיבים. עד כה ביקרתי כבר בשני בתי ספר, ראיתי מופעים מרשימים, חדוות יצירה והיד עוד נטויה. מבחינתי זאת העונה הכי יפה בשנה. יש לי הזכות לפגוש את כל תלמידי בתי הספר, לראות את השינויים שחלים בהם, את ההתבגרות שלהם משנה לשנה ולהיות נוכח בתהליך החינוך החשוב בחיי האדם, המתרחש במועצה שלנו ברמה גבוהה ביותר. אני מאחל לכל מי שכבר עלה על הבמה ולכל מי שיעלה בשבועות הקרובים, הצלחה ענקית במופע ובחיים בכלל, שתיהנו מהחופש הגדול רק שיגיע כבר ותמצו עד הטיפה האחרונה את כל מה שבית הספר יכול להעניק לכם.

תיאטרון עדות: השתתפתי השבוע באחד הפרויקטים המרגשים שיצא לי לראות לאחרונה. "תיאטרון עדות" שבו תלמידי תיכון אופק בעברון העלו בהפקה עצמית מחזה המבוסס על עדויות של שורדי שואה, על במת אולם המופעים שלנו בכברי. שבעה ניצולי שואה תושבי המועצה נפגשו במשך קרוב לשנה  עם תלמידי כיתה י' במגמת תיאטרון, סיפרו להם את סיפור חייהם, כתבו יחד ועיבדו את הסיפורים למופע מקסים ומרגש שבו עדויות הניצולים לבשו פנים חדשות של בני נוער צעירים. בשיתוף פעולה מדהים על הבמה של הניצולים עם התלמידים, ברגישות רבה, בהזדהות ובהבנה עדינה, הצליחו התלמידים הצעירים והניצולים להביא לכל באי המופע את סיפורם של הניצולים תוך יצירת הזדהות מרגשת בין הצופים לבין השחקנים, סביב סיפורים ותיאורים חיים, מתקופת השואה. תודה ענקית לרחלי גזית ולעמותת הוותיק, שבאומץ לקחו על עצמם את משימת ההפקה של מיזם חשוב זה והתוצאה מוכיחה שהיה שווה.

ים של גליל מערבי: מופע הג'ז בלימן בסוף השבוע האחרון קינח את שלל אירועי הפסטיבל שהיה השנה מוצלח מתמיד. יותר שחיינים במשחה אכזיב, יותר משתתפים בטריאתלון אכזיב, יותר הופעות וטיולים ויותר אנשים שנהנים לגלות כמה הגליל שלנו מיוחד, ייחודי וקסום. כל הכבוד לכל מי שהפיק, ארגן, חשב ויזם – אנשים כמוכם הופכים את מטה אשר למה שהיא.

חוטבים לביצוע: יו"ר החטיבה להתיישבות, גאל גרינוולד קיים לאחרונה ביקור היכרות במועצה, שבו נחשף לסוגיות הייחודיות שלנו, למצב הישובים, לגידול הדמוגרפי האדיר שחווינו פה בעשור האחרון ולאתגרים שעדיין ניצבים לפתחנו. בין יתר הנושאים שהעלינו וביקשנו את סיועה של החטיבה נכלל: -טיפול נקודתי בקיבוץ אדמית לחיזוקו וביסוסו הקהילתי, - סיוע להרחבה במתווה פיצול נחלות במושב בצת, - סיוע למערך הבינוי הקהילתי והניהול המוניציפלי בכל יישובי המועצה שנעשה יותר מקצועי ויותר משימתי משנה לשנה.

כלכלה ותעסוקה אזורית: שר הכלכלה, אלי כהן ביקר לאחרונה באשכול גליל מערבי ודן עמנו, ראשי הרשויות, בפיתוח אזור התעסוקה החדש בצומת כברי. השר הפגין בקיאות בנושא ונרתם לסייע בחשיבה ובקידום תכנון האזור. השר בסיוע צוות משרדו, הציג את הסעיפים בתוכנית הממשלתית לפיתוח הצפון, המיועדים לתת מענה לפיתוח תעסוקה באזור ולחיזוק התעשייה הקיימת. בין היתר סוכם על כנס תעשיינים אזורי שיתקיים בהקדם בהשתתפות נציגי משרד הכלכלה שיציגו לתעשיינים את האותיות הקטנות, הנוגעות להם, שקשה להבין מספר התקציב ומהחוק המגדיר את התכנית לפיתוח הצפון.

לילה לבן: היכונו ורשמו תאריך. ביום חמישי, 6 ביולי לילה לבן מספר 2 יוצא לדרך עם שלל אמנים והופעות שלא היו מביישות את תל אביב. אשכול גליל מערבי שאנחנו חלק ממנו מתגייס להפקה משותפת לטובת אירוע תרבותי להנאת כל תושבי האזור. שימו לב לפרסומים שיצאו בימים הקרובים והזמינו כרטיסים מהר מהר לפני שייגמר. פרטים בהמשך.

שיח' דנון אימפריה: שש תלמידות מגמת הנדסה בתיכון השלום משיח' דנון זכו במקום הראשון בתחרות ארצית של מיקרוסופט לפיתוח אפליקציות, שהתקיימה במרכז פרס לשלום. השש פיתחו אפליקציה שמסייעת לחולי אלצהיימר וקטפו בקלות את הפרס הראשון. כל הכבוד!! לתלמידות, למורים ולכל צוות ההוראה בבית הספר.

נראה שמשהו טוב קורה בבי"ס "שלום שיח'-דנון" בניהולה של סמהאר זייני. כמה ימים לאחר הזכייה, התבשרו בבית הספר שזכו בדירוג c2e2 במסגרת המודל הבינלאומי לאיכות ולמצוינות. מדובר בכוכב שני שבו זוכה בית הספר והוא בית הספר הראשון בארץ שניגש וזכה בדירוג.

תשתיות או לא להיות: איזה כיף שעכשיו כבר אפשר לחגוג את הפרויקט הראשון מסוגו שבוצע במועצה מתוקף חוק העזר העירוני לסלילה. אישור החוק במליאה איפשר למועצה ולקיבוץ כברי לבצע פרויקט שהשבוע גזרנו את הסרט לחנוכתו. כך יכולים תושבי כברי ליהנות משדרוג כביש, מדרכות ותשתיות זורמות בשכונה מרכזית בקיבוץ וכן הזזת כל התשתיות ממגרשים פרטיים למרחב הציבורי. אנחנו שמחים להיות שותפים משמעותיים לפרויקטים כאלו, שהופכים את חיי היומיום של התושבים שלנו לנוחים ואיכותיים יותר.

עד מאה ועשרים – מזל טוב לחוגגים ימי הולדת עד סוף מאי -    מחמיד סמיח - תברואה, רוית יחיאלי - משאבי אנוש, מאיר אילנה - חינוך, ברוש עדי - ביטחון, סמיק גלינה - גזברות, לירז בראונשטיין - לשכה, מזרחי אירית - חכ"ל, גרידיש גילה - דת, מורדוב זינאידה - חינוך, מיזן שונטל - לשכה. בלנק עמי - חינוך, ריינהרץ יפעת - חינוך, בדראן לובנה - חינוך, חמוד מוחמד - רווחה, עזיז מגי - חינוך, אגם לילך - חינוך, גלבוע יניב - איכה"ס, סעדה שחדה - הנדסה, סוירסיקי הרולד - עמותת הוותיק, שורץ אילן - מוקד, פרדיס מיכל - רווחה, מרסיאנו מרים - חינוך, עלי פאזיה - מועדונית רווחה, זלי אריה -בטחון, זיו אירית - עמותת הוותיק , כהן דבורה - חינוך, חגאזי נהאי - חינוך, שוורץ משה - שמירה, סבן מרגלית - חינוך, תמרי אסעד - שמירה, סיון מלכה -ארנונה,  עוויד כמילה - חינוך, דוגמא יעל - דת, גרידיש חיים - דת, בן אליהו אילנה - דת, קרסנבלט בטינה - שפח"ח, מרגוליס רבקה - בטחון, גרידיש יונתן - ו.ב.ע,  גבאי חוה – חינוך.

מזל טוב- משתתפים בשמחתם -

פאדי חמוד – מח' תברואה להולדת הבת.

הרב משה ניר פינטו – מח' דת להולדת הבת.

משתתפים בצערם של -

חיה אדיר (מנהלת מח' שכר) על מות אחותה ז"ל.

עזרי משה (אב בית בעמותת הותיק) על מות אימו ז"ל.

אחינועם יעקוב (סייעת בי"ס גלים) לאה לוי (פנסיונרית) ואלישבע דוגמא (עמותת הותיק) על מות אביהם ז"ל.

בברכת חג שבועות שמח,

יורם ישראלי