מחפשים תיקון: שחקני הפועל מטה אשר/עכו חוזרים לגמר הפלייאוף

לאחר האכזבה בשנה שעברה גמלו האדומים למכבי הוד השרון והשלימו ניצחון 0:3 בסדרת חצי הגמר. במטה אשר/עכו ממתינים למנצחת בין הפועל כפר סבא למכבי תל אביב, לקראת המשחק הראשון בסדרת הגמר שיתקיים ביום חמישי 3 במאי בנעמן

אחרי שנה אחת של הפסקה, הפועל מילועוף מטה אשר/עכו חוזרת לסדרת הגמר של ליגת העל בכדורעף. האדומים גברו אתמול (שבת, 14 באפריל) 0:3 על מכבי הוד השרון והשלימו גם ניצחון 0:3 בסדרת חצי הגמר מול הקבוצה שהדיחה אותם בשלב זה בשנה שעברה. המשחק הראשון בסדרת הגמר, שתתקיים גם היא במתכונת של הטוב מחמישה משחקים, ייערך בנעמן ביום חמישי 3 במאי. זהות היריבה בגמר טרם נקבעה, לאחר שהפועל כפר סבא גברה על מכבי תל אביב וצמצמה את התוצאה בסדרה ל-2:1 לטובת הצהובים.

מטה אשר/עכו הגיעה למשחק השלישי בסדרה בנעמן לאחר שני ניצחונות חלקים על היריבה מהשרון. כמו בשני המשחקים הקודמים, גם הפעם מילא אנוש שטיפט הצעיר את מקומו של אלכס אוסוקין. מלבד ניתוח מוצלח שעבר בזרת השבורה, נהנה אוסוקין משבוע מרגש במיוחד לאחר שחגג עם אשתו (ועוזרת המאמן) סאטוסקי את הולדת בנם הבכור. לפני תחילת המשחק בירך הקהל את הקפטן במחיאות כפיים.

אלכס וסאטוסקי אוסוקין עם המצטרף הטרי למשפחה

גם הפעם פתחו שחקניו של נעם כץ בצורה משכנעת ואת המערכה הראשונה הם ניצחו די בקלות 13:25. המערכה השנייה, שהייתה צמודה מאוד גם בשני המשחקים הקודמים, המשיכה את המגמה. שחקני הוד השרון פתחו חזק וניצלו חוסר ריכוז של האדומים כדי לעלות ליתרון 1:5, שהלך והצטמצם ככל שהמערכה התקדמה. במצב של 12:12 ניגש קווין פויר (שחקן הוד השרון בעונה שעברה) להגיש והשתלט על המשחק עם שש נקודות רצופות שכמעט כולן הושגו הודות לסרבים המעולים שלו. מטה אשר/עכו עלתה ליתרון 12:18, שאותו לא שמטה עד לסוף המערכה, שהסתיימה בתוצאה 22:25.

שחקני מטה אשר/עכו פתחו טוב יותר את המערכה השלישית והפגינו כמה מהלכים מבריקים של כדורעף בהובלת המרים אקסל ג'ייקבוסן, פויר ורנאטו. האדומים עלו ליתרון מספיק גדול, שאיפשר לכץ לתת לכל השחקנים הצעירים של הקבוצה קצת זמן פרקט גם בפלייאוף. למרות מיני קאמבק של הוד השרון, הצליחו האדומים לסגור עניין עם 20:25 במערכה השלישית ולהבטיח העפלה לגמר.  כעת ינסו האדומים למחוק את התקלה של השנה שעברה ולזכות בתואר אליפות חמישי בשש השנים האחרונות.

המצטיין במשחק קווין פויר, עם ראש המועצה ועם המצטיין של הוד השרון שון קסל

בהשוואה לניצחון הקל יחסית של מטה אשר/עכו, הסדרה המקבילה לא יכולה להיות צמודה יותר. לאחר שבשני המשחקים הראשונים הצליחה מכבי תל אביב למחוק פיגור ולנצח 2:3 במערכות, הפעם הגיע תורה של כפר סבא לעשות זאת. הירוקים, שסיימו את העונה הסדירה במקום השני, נקלעו לפיגור של 2:0 במערכות באולמם הביתי. במערכה הרביעית כבר הובילה מכבי תל אביב 16:21 ונראתה בדרך לניצחון 0:3 בסדרה, אבל דווקא אז הכפר סבאים גילו אופי מברזל וביצעו מהפך, ניצחו 24:26  וכפו מערכה חמישית. במערכה החמישית ניצחו שחקני כפר סבא 11:15 וכפו משחק רביעי בסדרה.