למרות החום: כ-900 איש השתתפו במירוץ העממי "לרוץ ברוח טובה"

עומס החום הכבד לא הבהיל מאות ילדים, בני נוער ומבוגרים שהגיעו לשמורת נחל נעמן נטלו חלק במירוץ שכל התרומות לו יוקדשו לטובת בעלי צרכים מיוחדים בקהילה. האירוע נעל שבועיים עשירים במעשים טובים במטה אשר

שבועיים של מעשים טובים ננעלו בבוקר יום שישי (23 במרץ) באירוע השיא: מירוץ לרוץ ברוח טובה מספר ארבע במטה אשר. כ-900 ילדים, בני נוער ומבוגרים הגיעו לנחל נעמן והשתתפו במירוץ שכבר הפך למסורת של נתינה במועצה בפרט ובגליל המערבי בכלל, ולא נבהלו מהחום הכבד כדי לרוץ למען מטרה טובה - כל התרומות מהמירוץ יועברו לטובת אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים מהאזור.

במסגרת המרוץ, תורמים בעלי עסקים וחברות הפועלות באזור שקל עבור כל ק"מ של ריצה. בשנים קדומות ריבוי המשתתפים תרם לכניסתן של פעילויות חדשות לטובת בעלי צרכים במועצה ובאזור, ומגמה זו המשיכה גם השנה. כדי להקל על הרצים פוזרו לאורך המסלול היפה עמדות שתייה רבות יותר. הרכב המשתתפים היה כרגיל מיוחד ומגוון: קבוצות ריצה מהאזור, נציגים של חברות ומפעלים מהגליל, קבוצות של תלמידי בית ספר וגם כמה קבוצות של בעלי צרכים מיוחדים.

באירוע השתתפו גם נציגי ציבור מהמועצה והאזור ובהם סגני ראש המועצה משה דוידוביץ' ואיל רייז, מנכ"לית אשכול גליל מערבי יעל רון בן משה ועוד רבים. מארגנת המרוץ לירז נפגי הודתה לכל העסקים שתרמו להצלחת האירוע, לצוות שארגן את המרו השנה מטעם המועצה וכמובן לכל המשתתפים.  "ארוע נפלא זה לא היה מתקיים אילולא שיתופי הפעולה עם מועדוני הריצה הצפוניים ועם מחלקות המתנ"ס והמועצה והארגונים והעסקים באזור", הוסיפה נפגי.  "אני מזמינה את כולכם להמשיך לקבל ולתת מעצמכם, ולשאת את דגל השילוב החברתי. להתראות במרוץ בשנה הבאה".

רוח טובה 3

הרכב המשתתפים במרוץ היה כרגיל ייחודי ומגוון (צילום: ritvo photpgrafy)

החברות והעסקים שתרמו השנה למרוץ: קוטלב חניתה-אייברי דניסון, ימא,  מפעל נוגה הנדסה וטכנולוגיה שלומי, ברמד, מתכת חניתה, דוקרט, מילואות. הגופים שסייעו לקידום המרוץ: משרד התרבות והספורט, משרד הרווחה ועמותת רוח טובה, שאחרית לארגון יום המעשים טובים. נותני החסויות ותורמי הפרסים: חלי ממן, שטראוס,mis , שוק פייסל הגדול, אלביט מערכות-סאיקלון, קומיקס, רדיו 99.5 ומטעי בננות כברי.