יו"ר ועדת הכספים בראש הנקרה: "שמח שתיקנו את עיוות הטבות המס"

ח"כ משה גפני התארח ביישוב הגדר, שתושביו יזכו כעת להטבת המס המקסימלית בעקבות התיקון בחוק שאושר לאחרונה בכנסת. "מדינה מסודרת צריכה לחזק את יישובי הגדר שלה", אמר גפני במהלך הביקור

שבועיים לאחר שמליאת הכנסת אישרה את התיקון לחוק הטבות המס, שבמסגרתו הוסדרו הטבות המס של יישובי הגדר במטה אשר, ביקר הבוקר (ראשון 13.8) יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני, בקיבוץ ראש הנקרה כאורחו של ראש המועצה יורם ישראלי. "חשוב לי להיות פה ולראות מקרוב את הדברים", אמר גפני. "חשוב שכולנו נבין שהחוק במקור נועד לסייע לישובי גדר ולא ייתכן מצב שבו הם הנפגעים העיקריים. אני שמח שהצלחנו לתקן את העיוות ושמח שהיתה הבנה מלאה בקרב כל מקבלי ההחלטות על חשיבות הנושא".

ראש המועצה, יורם ישראלי, שאירח את גפני, ציין כי "כבר במהלך הדיונים בשנת 2015 גפני הבין מה שהולך לקרות ליישובים שלנו. אבל גם הבין שזה או שבג"ץ יבטל את החוק או שהוא יטפל ביישובים שלנו בהמשך. אני מבקש להודות לו על הטיפול המקצועי ועל שהיה האיש הראשון לראות את חוסר הצדק".

גפני הוסיף כי הוא רואה בהחלטה המהירה סימן טוב לבאות. "אם הבעיה לא תיפתר כשהמדד הפריפריאלי היישובי ייכנס לתוקף, נצטרך למצוא פתרונות אחרים", אמר גפני. "מדינה מסודרת צריכה לחזק את יישובי הגדר שלה ולסווג אותם בצורה אחרת מיתר היישובים במדינה, כי יש עליהם איום אחר. אני שמח שהדיון הזה העלה למודעות של כל מקבלי ההחלטות את סוגיית יישובי הגדר במטה אשר". בסיור השתתף גם ח"כ יצחק וקנין (ש"ס), תושב יערה ואחד מחברי הכנסת שהתגייסו למען תיקון הפגיעה ביישובי הגדר של מטה אשר.

ח"כ גפני וראש המועצה במהלך ביקור בראש הנקרה באוגוסט. הישג ליישובי הגדר

שי כהן, המנהל המוניציפלי בראש הנקרה אמר לגפני במהלך הביקור: "בניגוד לישובים אחרים, היישוב שלנו הוא היחיד שמתמודד עם שתי חזיתות: ימית ויבשתית. רק לפני כמה שבועות קיבלתי צו פינוי מהצבא למקרה של מלחמה שמורה לי להיערך לנושא. לכן מבחינה ביטחונית צריך להחריג אותנו והמצב שהיה הוא אבסורד. לא ייתכן שהנוסחה החדשה כמעט לא נותנת משקל לשיקול הבטחוני".

אורלי גבישי סוטו, מנהלת העסקים של חניתה שהשתתפה בפגישה, הוסיפה: "העיקרון המרכזי שהמדינה צריכה להבין הוא שאנחנו צריכים יישובי גדר חזקים, שמושכים אליהם אוכלוסייה חזקה. כי כשאתה חי פה, נאלצים לעשות הרבה ויתורים: קצת על החינוך של הילדים שלך וקצת על הבריאות והרבה על תחבורה. לכן חשובה מדיניות ארוכת טווח של הממשלה, שתוביל לחיזוק של יישובי הגדר ולא להחלשה שלהם".

ראש המועצה וגפני לצדו של ח"כ יצחק וקנין מש"ס, תושב יערה