חופשיים: כל תלמידי המועצה יצאו בשעה טובה לחופש הגדול

תשעה ימים לאחר שתלמידי חטיבות הביניים והתיכונים החלו את חופשת הקיץ, הצטרפו אליהם היום גם תלמידי בתי הספר היסודיים של מטה אשר. תמה לה שנת לימודים מלאה באירועים ופעילות, כעת הזמן לצאת לחופש (וגם למצוא מה לעשות בזמן הפנוי)

היום בצהריים (חמישי 29.6) נפרדו תלמידי בתי הספר היסודיים מהמורות, המורים, הכיתות והחברים ויצאו לחופש הגדול. הם מצטרפים לתלמידי חטיבות הביניים והתיכון שנפרדו מספסלי הלימודים לפני תשעה ימים וכבר נמצאים עמוק בתוך חופשת הקיץ. בכך תמה לה שנת הלימודים תשע"ז - שנה רווית פעילות ואירועים לאלפי התלמידים במוסדות החינוך - מבצת שבצפון ועד אפק שליד הקריות.

עבור 545 תלמידי כיתה א' שהצטרפו השנה לבתי הספר של המועצה תהיה זו חופשת הקיץ הראשונה. כ-300 נערים במועצה שסיימו השנה י"ב כיתות (וחלקם עדיין נמצאים בקדחת הבגרויות) יוצאים גם הם לדרך חדשה. בשבועיים האחרונים התקיימו ברחבי המועצה, בבתי הספר ומחוצה להם, שורה ארוכה של אירועים לסיום שנת הלימודים. בין היתר התקיים בשבי ציון כנס מתגייסים לבוגרי י"ב, בנוכחות כמעט מלאה של בני הנוער שצפויים בשנה הבאה ללבוש מדים או להתנדב לשנת שירות. גם בית הספר יהל של עמותת הוותיק ערך ביום רביעי (28.6) טקס סיום שנה, וגם התלמידים בני ה-70 וה-80 של מטה אשר יכולים להתפנות לחופשת הקיץ (וגם לסייע קצת בהעסקת הנכדים).

ימי החופש הגדול מזמנים לבני הנוער שפע של זמן לבילויים עם החברים והמשפחה. נערים רבים בוחרים גם להצטרף לשוק התעסוקה ומעבירים את הקיץ בעבודה - הן ביישובים והן מחוצה להם. בין הנערים שיצטרפו השנה למעגל המועסקים ביולי ואוגוסט נכללים גם 19 נערים מיישובי המועצה, שיעשו זאת במסגרת פרויקט משותף למחלקת ילדים ונוער ולמרכז מעברים - ויעבדו בעסקים ובמעלים באזור.

עם זאת, באופן מסורתי יש בני נוער שקצת מתקשים להתמודד עם שפע הזמן, ובאופן מסורתי בחודשים יולי נרשמת עלייה באירועים ותופעות מטרידות ומסוכנות בהשתתפות בני נוער עקב שינוי המסגרת. לדברי רכזת תחום ההסברה, מניעה טיפול במחלקת ילדים ונוער, יעל בן יעקב, דווקא בתקופה הזאת על ההורים לגלות יתר ערנות ולסייע לילדיהם להימנע מלהיקלע לאירועים מהסוג הזה. "אנו קוראים לכם לקחת אחריות על ילדכם, לא להמעיט ואף להגביר את הסמכות והמעורבות ההורית, ולשתף עמנו פעולה במטרה ליצור לבני הנוער שלנו סביבה בטוחה ומהנה", אומרת בן יעקב.

בן יעקב מבקשת מההורים לפנות אליה בכל בקשה לסיוע בטל' 054-7680824 או מייל mezila@matteasher.org.il

להלן קובץ שיסייע להורים ולנערים להתמודד עם הזמן הפנוי ולהימנע מצרות מיותרות