מאות תושבי הגליל המערבי הפגינו למען קידום השוויון בשירותי הרפואה

בהפגנה ראשונה במסגרת מטה המאבק שהוקם כדי לקדם את הבריאות בגליל, קראו ראשי הרשויות בצפון לשר יעקב ליצמן להזרים באופן מיידי סיוע כלכלי למרכז הרפואי לגליל בנהריה. ראש המועצה: "אנחנו רוצים את הרופאים הטובים ביותר דווקא כי אנחנו פריפריה"

מאות אנשי צוות רפואי רבים, חולים שממתינים לטיפול, ראשי ועובדי הרשויות באזור וגם אזרחים מודאגים רבים השתתפו הבוקר (שלישי 20.6) בהפגנה ראשונה למען קידום הרפואה בגליל המערבי. ההפגנה, שהתקיימה בצומת נהריה, היא צעד מעשי ראשון במסגרת מטה המאבק שהוקם במחאה על הזנחת השירותים הרפואיים בגליל בכלל ובגליל המערבי בפרט. במטה המאבק חברים ראשי הרשויות בגליל המערבי, בית החולים בנהריה, רעיה שטראוס, ההסתדרות וחולים רבים שסובלים מטיפול לקוי בהשוואה לזה שמקבלים תושבי המרכז.

במהלך ההפגנה נשאו דברים כמה מראשי הרשויות באזור. חלקם קראו לשר הבריאות יעקב ליצמן להתפטר בשל המחדל המתמשך בטיפול בחולים בצפון הארץ, וטענו כי הוא מנסה לפלג בין ראשי הרשויות בצפון במקום לקדם את המוסדות הרפואיים הקיימים. ראש העיר מעלות שלמה בוחבוט, טען כי ליצמן הבטיח לראשי רשויות להקים מרכז רפואי בקריות. "איך אפשר להציע כאלה דברים במקום לקדם את בתי החולים בנהריה, בצפת ובעפולה?", אמר בוחבוט.

לאחר מכן ירדו המפגינים לכביש וחסמו את התנועה בצומת למשך כמה דקות. ראש המועצה יורם ישראלי נטל את המגפון ויצא בקריאה אישי לליצמן: "תן לנו את הרופאים הטובים ביותר, את מספר המיטות שאנו צריכים - לא בגלל שאנחנו מסכנים אלא דווקא בגלל שאנחנו פריפריה, שצריכה להיות חזקה". ישראלי הוסיף כי "זהו לא מאבק אגו של ראשי הרשויות, אלא מאבק למען תושבי הגליל והצפון. אנחנו נאבקים כאן על החיים שלנו".

עובדות המרכז הרפואי לגליל, שהשתתפו בהפגנה

סגן ראש המועצה במהלך ההפגנה

במסגרת המאבק הציבורי, דורשים תושבי הגליל מהממשלה להזרים 2.5 מיליארד שקלים במהלך 5 השנים הקרובות למרכז הרפואי בנהריה, במטרה להשוות את איכות השירותים הרפואיים שניתנים בצפון לאלו שניתנים לתושבי המרכז. דרישה נוספת מהמדינה היא לסייע במימון הטיפול בפצועים הסורים במרכז הרפואי לגליל. עד כה, המימון כולו מגיע מתקציבו השוטף של בית החולים ומוערך בסכום של כ-300 מיליון שקל. במסגרת המאבק גם נתלו ביישובי רבים במוצעה שלטים המכוונים ישירות כלפי ליצמן ומאשימים אותו במחדל שהוביל לכך שתושבי הגליל המערבי חיים 8 שנים פחות מתושבי מרכז הארץ.