ראשי הרשויות בגליל יוצאים למאבק לאומי למען הרפואה בצפון

מטה המאבק שהוקם כדי לחולל שינוי דרמטי בשירותי הבריאות בגליל המערבי קורא לשר ליצמן להזרים בשנים הקרובות 2.5 מיליארד שקל למרכז הרפואי לגליל בנהריה. ראש המועצה: המטרה היא להשוות את איכות השירותים הרפואיים באזור לאלו שניתנים לתושבי המרכז"

ראשי הרשויות בצפון הכריזו השבוע (שני 12.6) על פתיחתו של מאבק משותף למען שיפור הטיפול הרפואי בתושבי הצפון. ההתארגנות היא במסגרת מטה חירום מיוחד שהוקם כדי לקדם מאבק לאומי למען בריאות תושבי הצפון - וחברים בה גם רופאים, משפחות של חולים מהצפון וארגונים חברתיים. ההתארגנות מכוונת ישירות כלפי משרד הבריאות והשר העומד בראשו, יעקב ליצמן, בטענה שמדיניתו הובילה לקריסת שירותי הרפואה בגליל המערבי.

במהלך מסיבת העיתונאים שהתקיימה במעלות דרש מטה המאבק הזרמה של 2.5 מיליארד שקלים במהלך 5 השנים הקרובות למרכז הרפואי לגליל בנהריה,במטרה להשוות את איכות השירותים הרפואיים שניתנים בגליל המערבי לאלו שניתנים לתושבי המרכז. בסגרת המאבק גם נתלו ביישובי רבים במוצעה שלטים המכוונים ישירות כלפי ליצמן ומאשימים אותו במחדל שהוביל לכך שתושבי הגליל המערבי חיים 8 שנים פחות מתושבי מרכז הארץ. דרישה נוספת מהמדינה היא לסייע במימון הטיפול בפצועים הסורים במרכז הרפואי לגליל. עד כה, המימון כולו מגיע מתקציבו השוטף של בית החולים ומוערך בסכום של כ-300 מיליון שקל.

מסיבת עיתונאים מטה המאבק לשיפור הבריאות בצפון.jpe

על הקמת מטה המאבק הוחלט במפגש של ראשי הרשויות בגליל המערבי בחודש שעבר, והשבוע נורתה יריית הפתיחה הציבורית. מטה המאבק הציג שורה של נתונים מקוממים ולפיהם שיעורי תמותת התינוקות בצפון היא הגדולה ביותר בארץ ומספר הרופאים באזור הוא הנמוך ביותר בהשוואה למרכז ולדרום.

לצפייה במצגת של מטה המאבק על מצב הרפואה בצפון

המועצה האזורית מטה אשר ואני, כעומד בראשה, חברנו יחד עם ראשי הרשויות בגליל מכל הדתות והעדות, יחד עם נציגי תושבים וארגונים אזרחיים, כדי לנהל מאבק בנושא הזנחת בריאות התושבים בגליל המערבי כתוצאה מהפסקת סיוע כספי ואחר לבית החולים שלנו העומד בפני קריסה.", אומר ראש המועצה יורם ישראלי. "בסיוע מקצועי, הכולל סיוע משפטי וסיוע תקשורתי, אנו מתכוונים לנהל מאבק בעזרת כל האמצעים הדמוקרטיים העומדים לרשותנו, שמטרתו אחת: בית החולים המרכזי לגליל (נהריה) יהיה ברמה ובאיכות דומה לבתי החולים במרכז הארץ. רמת השירות הבריאותי שיספק בית החולים לאוכלוסיה בגליל המערבי תגרום לכך שאיכות החיים ותוחלת החיים של תושבי האזור תשווה לסטנדרטים הקיימים במרכז הארץ".

במסיבת העיתונאים הזהיר ראש העיר מעלות שלמה בוחבוט כי בכוונת המטה להגיש נגד השר ליצמן תביעות על גרימת מוות ברשלנות, בשם משפחות שיקיריהן מתו בגלל טיפול רפואי לקוי. "לטמעי, ליצמן הוא שר הבריאות הגרוע ביותר שהיה למדינת ישראל", אמר בוחבוט. "נביא את המאבק הזה לירושלים ותל אביב, כי ליצמן לא יכול להמשיך לכהן כשר הבריאות"

הילה פישר, אם לילד חולה לב בן 3.5 וחברה במטה המאבק, סיפרה על המציאות שהיא חווה כדי להעניק לבנה את טיפול הולם- שמחייבת נסיעות למוסדות רפואיים במרכז הארץ. "אני מתריעה על כך שאם ליצמן לא ירים את הכפפה אזי יהיה מדובר בסכנת חיים של ממש", אמרה פישר. אנחנו לא מוכנים להיות כמו ברווזים במטווח".

רעיה שטראוס, שתומכת גם היא במאבק, הוסיפה: " מדובר במחדל לאומי מתמשך, שמצריך ועדת חקירה. אנחנו אזרחים סוג ב'. בית החולים על סף קריסה וזה בגלל המדיניות המקפחת של משרד הבריאות. אנו קוראים פה מעל הבמה הזו - לא נהיה מקופחים יותר. הפערים ביננו לבין המרכז הם בלתי נסבלים אנו קוראים למשרד הבריאות למחוק את הפערים".