מנהלי מרכזי הצעירים בישראל בחרו במירב בן שימול ממטה אשר

16 מנהלי מרכזי צעירים של מועצות מכל הארץ בחרו במנהלת מרכז הצעירים מירב בן שימול כמנהלת המובילה בתחום. "מטה אשר הפכה לאבן שואפת למרכזי צעירים מכל הארץ", אומרת בן שימול, שיצאה לאחרונה לשנת שבתון כדי לקדם את תחום הצעירים ברמה הארצית

מנהלת מרכז הצעירים של מטה אשר מירב בן שימול קיבלה בשבוע שעבר (יום שלישי, 6 ביוני) פרס הצטיינות מטעם המשרד לפיתוח הנגב והגליל. הפרס הוענק לבן שימול בקטגוריית מנהלת מרכז צעירים מובילה, לאחר ש-16 מנהלי מרכזי צעירים ברחבי הארץ המליצו עליה. את הפרס העניק לה שר הפנים, פיתוח הגליל והנגב אריה דרעי בטקס חגיגי במועצה האזורי גולן, במסגרת כנס הצעירים הארצי.

בן שימול, ילידת נתיב השיירה ותושבת מצובה בהווה, הקימה את מרכז הצעירים במטה אשר בשנת 2009. במועצה היא עבדה כ-20 שנה, תחילה כמדריכה בנתיב השיירה ולאחר מכן כמובילת תחום הילדים ומנהלת מחלקת ילדים ונוער. בימים אלה היא יצאה לשנת חל"ת, ובמועצה מחפשים מחליף או מחליפה שייכנסו לנעליה הגדולות. "נהניתי מכל רגע, באמת, וגם מתמיכת ההנהלה", היא אומרת. "אני רוצה להודות לראש המועצה יורם ישראל ולסגניו משה דווידוביץ' ואיל רייז על התמיכה לכל אורך הדרך".

בן שימול, לצד סגן ראש המועצה משה דוידוביץ', מקבלת את הפרס משר הפנים דרעי (צילום: לירז נפגי)

ההצלחה של מרכז הצעירים של מטה אשר משכה את העין של מועצות אזוריות מכל הארץ, שהקימו מרכזי צעירים במתכונת דומה. "הפכנו אבן שואבת למועצות אחרות כיצד מטפלים בצעירים", אומרת בן שימול. ההצלחה גם הובילה לכך שהיא נבחרה לעמוד בראש מרכזי הצעירים של המועצות האזוריות בתל אביב – בשיתוף המשרד לפיתוח הנגב והגליל והתנועה הקיבוצית.

עד היום מילאה בן שימול את התפקיד במסגרת יום עבודה אחד בשבוע, וכעת התפקיד הורחב. בשל הרחבת המשרה היא הודיעה על יציאה לחופשה ללא תשלום. עם זאת את הצפון ואת מטה אשר היא לא מתכוונת לעזוב. "בעלי גם עובד במרכז הרבה שנים, ועכשיו גם אני", היא אומרת, "אבל אין סיכוי שנוותר על החיים באזור הזה".

מעבר לכך, בן שימול גם רואה תחומים שניתן לשפר למען צעירי האזור. "התחומים החשובים ביותר עבור צעירים באזור שלנו הם: תעסוקה, הורות ופנאי ותשתיות – הן התחבורה והן ביישובים עצמם. הגורם שהכי מפריע לצעירים כאן להתפתח הוא כל הנושא של פתיחת עסקים וקידום פעילות תרבות, בגלל עודף רגולציה וביורוקרטיה. צריך למצוא את האפשרות לקדם את התחום הזה".