מלאו אסמינו: יישובי מטה אשר חוגגים את שבועות

בקיבוצים ובמושבים ברחבי המועצה כבר מוכנים לחג הקציר והגבינות, וגם לשלל המבקרים שצפויים להגיע כדי לחגוג את שבועות בגליל המערבי. יהיה שמח

עם כל הכבוד לראש השנה, פסח ויתר החגים - שבועות הוא החג האמיתי של היישובים החקלאיים - בישראל ובגליל המערבי. ביומיים הקרובים יציינו יישובי המועצה את חג הקציר והגבינות בשלל אירועים במשקים ובשטחים החקלאיים, כל אחד לפי דרכו והמסורת שלו.

במוסדות החינוך במטה אשר כבר החלו בחגיגות מתחילת השבוע בשורה של אירועים מצפון עד דרום. בבית הספר היסודי אפק, למשל, קיבלו את החג בריקודים לכבוד שבועות ובאירוח ילדי הגנים של קיבוץ אפק, ואילו בבית הספר שלום עליכם בבצת ציינו את החג בארוחות בוקר במתכונת על טהרת התוצרת החלקאית ומוצרי החלב. כעת יכולים הילדים והנערים להתפנות לחגיגות ביישובים עצמם.

מעבר לחגיגות, צפויים להגיע במהלך החג אל יישובי מטה אשר והגליל המערבי מבקרים ומטייילים מכל הארץ, שצפויים לבקר בשלל אירועים והפנינגים הקשורים לשבועות. לצפייה בחלק מהאירועים שיתקיימו באזורנו - ובהם סיורים במושב בן עמי, יריד איכרים בראש הנקרה טיולים בנחל כזיב - ניתן למצוא פירוט באתר של עמותת זמן גליל מערבי. כמו כן, במוצאי חג השבועות יתקיים במועדון של קיבוץ כברי טקס תיקון שבועות מיוחד בהובלת מכללת אורנים. הטקס יועבר גם בשידור ישיר בעמוד הפייסבוק של המועצה.

חג שמח!

חוגגים שבועות בבית הספר אפק