מושב לימן אירח את טורניר הפטאנק הרביעי לזכרו של יהודה שביט

במפגש שכבר הפך למסורת, התארחו בלימן כ-40 קבוצות פטאנק מכל הארץ ליום של ספורט עממי במיטבו. לפני פתיחת הטורניר התקיים טקס קצר ומרגש לזכרו של ראש המועצה, שקידם את הקמת מגרשי הפטאנק ביישובי מטה אשר

במזג אוויר נעים ובאווירה נהדרת אירח אתמול (שבת 29.4) מושב לימן את טורניר הפטאנק הרביעי לזכרו של ראש המועצה לשעבר יהודה שביט, שהלך לעולמו בשנת 2013. לפני פתיחת הטורניר התקיים טקס קצר השתתפות אלמנתו של שביט, נעמי. בטקס נשאו דברים ראש המועצה יורם ישראלי ושלמה ברנד מלימן, ממארגני הטורניר. השניים ציינו את פעילותו של שביט בתחום, כמי שקידם את הקמת מגרשי הפטאנק ביישובי המועצה.

הטורניר הראשון לזכרו של שביט נערך באביב של שנת 2014 - ומאז הוא הפך למסורת של ספורט עממי, שמביאה עליה את חובבי הפטאנק מכל הארץ. בטורניר אתמול השתתפו לא פחות מ-38 קבוצות של פטאנק (כל קבוצה כלל שלושה שחקנים) מכל הארץ, ששיחקו במקביל על לא פחות מ-21 מגרשים. הקבוצה הדרומית ביותר הגיעה מקיבוץ צאלים והקבוצה הצפונית ביותר מחצור הגלילית. גם הנציגות הצפונית של המועצה הייתה מרשימה וכללה כמה קבוצות מלימן, שהציגו יכולת מרשימה ובעיקר אירחו למופת את המשתתפים.

טורניר הפטאנק בלימן. התקיים על 21 מגרשים במקביל (צילום: שלמה שרביט)

פרט לרמה הגבוהה שהופגנה והמפגש החברתי היפה, ציינו כל המשתתפים את הניהול המצוין של הטורניר על ידי ד"ר כרמלה שלו מקריית טבעון ואת האירוח הנהדר של תושבי לימן. במסגרת האירוח התגייסו רבים מאוד מאנשי המושב לצורך הצלחת האירוע: מי בגיזום של עשבים וצמחים ומי בהבאת תוצרת חקלאית - קלמנטינות ובננות משובחות.

הטורניר התקיים עד שעות הערב המוקדמות ובסיומו הוכרזו הזוכים בקטגוריות השונות. גביע יהודה שביט הוענק הפעם לקבוצה מנתניה, שדורגה במקום הראשון דרג א' לאחר יום מפרך של השלכת כדורי ברזל.

אחד ממשתתפי הטורניר מנסה להתקרב למטרה (צילום: שלמה שרביט)