מריחים את הקיץ: עונת הרחצה נפתחת בסוף השבוע

לאחר הפסקה של חצי שנה, יכולים תושבי מטה אשר והגליל המערבי לחזור ליהנות בחופי הים המוכרזים. עד חודש יוני יהיו החופים פתוחים מ-8:00 בבוקר ועד השעה 17:00. חוף קלאב מד הנטוש עשוי להיפתח ולשמש בעיקר לפעילות ימית של שיט וקיאקים

בשעה טובה תיפתח מחר (27 באפריל) עונת הרחצה בחופי מטה אשר, והיא תימשך השנה עד 19 באוקטובר.

רצועת החוף של מטה אשר משתרעת לאורך 13 ק"מ וקיימים בה חמישה חופי רחצה מוכרזים. המועצה אחראית על כל רצועת החוף והחופים המוכרזים מתוקף חוק וצווי הסדרת מקומות רחצה. הפעלת החופים מבוצעת באמצעות זכיינים. החופים בבצת ובאכזיב מתופעלים על ידי זכיין חיצוני, חוף שבי ציון מתופעל על ידי הוועד המקומי, ואילו האחריות על תפעול גן לאומי אכזיב וחוף קלאב מד נתונה בידי רשות הטבע והגנים.

בשנים האחרונות היה חוף קלאב מד סגור לרחצה, אך המועצה נמצאת בימים אלה בדיונים עם רשות הטבע והגנים במטרה לפתוח את רצועת החוף, שצמודה לחוף אכזיב, כבר בעונת הרחצה הקרובה. התוכנית היא ליצור בחוף מתחם לספורט ימי לא ממונע שיהיה פתוח לגולשים בסאפים ולחותרי קיאקים ויהיה מוסדר על פי חוק.

חופי הים במטה אשר הם משאב טבע המשמש לתיירות, נופש עממי, פעילות פנאי וספורט ימי. הפעילויות בחופי הרחצה שונות ומגוונות, אך טמונות בהן סכנות, הן מעצם השחייה בים והן בשל השהייה הממושכת בשמש. בכל שנה מתרחשים ברחבי ישראל מקרי טביעה, שחלקם מסתיימים במוות, לכן חשוב לשחות בחופי הרחצה המוכרזים, שבהם קיימים שירותי הצלה, ולעקוב אחר השילוט בחופים. השחייה בים מותרת רק בחופים מוכרזים לרחצה, בשעות שבהן תחנות ההצלה פועלות. ילדים עד גיל 13 חייבים בליווי והשגחת מבוגר.

פעילות שיט באחד מחופי מטה אשר

אחת הטעויות הנפוצות של המבקרים בים היא התפיסה שלפיה אם הם יודעים לשחות היטב בבריכה, לא תהיה להם בעיה גם בים. אלא ששחייה בים שונה ומסוכנת בהרבה בגלל הגלים, זרמי הסחף והרוחות. תופעה נוספת נפוצה אשר גורמת למרבית הטביעות היא זרם פריצה (ראו מסגרת).

המצילים מזהים היטב את הזרמים בחוף. לכן יש לשים לב לדגלים הניצבים בחוף, שמסמנים את שטח הרחצה הבטוח ומונעים כניסה לאזורי זרם הפריצה. אם נקלעים לזרם פריצה בחוף מוכרז יש לסמן לשירותי ההצלה בידיים בצורה ברורה, תוך כדי ציפה על המים.

הנחיות בענייני חניה

המועצה עסוקה בשמירה, ניקיון ופיתוח רצועת החוף והחופים המוכרזים. מעבר לסכנות של הים, אנו מבקשים מהציבור לסייע לנו בשמירה על ניקיון החופים ועל המתקנים בחופים המוכרזים. להלן כמה הנחיות בנושאי הגעה לחופים עם כלי רכב: אין לרדת עם כלי רכב לאורך חופי הים; לאורך הטיילת מגן לאומי אכזיב ועד ראש הנקרה החניה מותרת רק על השוליים בצד המזרחי של כביש. עמידה במקומות אסורים אינה חוקית ותביא קנסות על העבריינים.

שעות פתיחת החופים בעונת הרחצה הקרובה:

• עד 30 ביוני: 17:00-8:00
  • 1 ביולי עד סוף אוגוסט: 19:00-8:00
  • 1 בספטמבר עד 19 באוקטובר: 17:00-8:00

עונת הרחצה בגן הלאומי אכזיב נפתח כבר ב-4 באפריל, חול המועד פסח. שעות הרחצה בחוף יהיו זהות לשעות ביתר חופי המועצה (הכניסה בתשלום).