חג שמח לכל תושבי מועצת מטה אשר ואזרחי המדינה

המועצה מברכת את כל תושביה בחג חירות שמח (וחופשי מפקקים תנועה, עד כמה שאפשר). משרדי המועצה יהיו סגורים במהלך חול המועד, אתרי הטבע באזור צפויים להיות עמוסים במטיילים כמו בכל פסח (עיצוב הברכה: נילי אמיר-שגיא)

המועצה האזורית מטה אשר מברכת את כל תושביה בחג פסח שמח. במהלך החג משרדי המועצה יהיו סגורים ולא יינתן שירות לקהל. משרד המועצה יהיו סגורים מיון ראשון, 9 באפריל ועד יום שני, 17 באפריל. עובדי המועצה ישובו לעבודה ביום שלישי, 18 באפריל.

על אף שינויי הזמן, בקיבוצים ויישובים רבים יחגגו את ליל הסדר במתכונת משותפת. בין היישובים שבהם יתקיים סדר קיבוצי (חלקם בתשלום ובעזרת קייטרינג חיצוני): עברון, כפר מסריק, בית העמק, כברי, חניתה ועוד. בעברון, למשל, צפויים להשתתף לא פחות מ-500 מבוגרים וילדים בסדר - כולל שירת "אחד מי יודע" עוצמתית במיוחד.

מעבר לליל הסדר, שחברי מושבים וקיבוצים רבים דווקא מעדיפים לחגוג במסורת משפחתית ומצומצת יותר (יחסית), פסח הוא גם חג הטיולים. לאתרי המורשת והטבע הרבים שבאזור - הנקרות, נחל כזיב, המונפורט, פארק גורן, פארק אכזיב ועוד ועוד - צפויים להגיע עשרות אלפי מטיילים מכל ישראל. לתושבי המועצה מומלץ להתאזר בסבלנות בכבישים, שבהחלט צפויים להיות עמוסים.

מחפשים המלצה לטיול בגליל המערבי? לחצו כאן

מעבר לכך, פסח הוא גם עת לחופשה הגדולה ביותר במהלך השנה של תלמידי המועצה. מחלקת ילדים ונוער פרסמה צרור עצות והמלצות, שמטרתן להקל על ההורים, המדריכים וכמובן הילדים ובני הנוער להתמודד עם הזמן הפנוי שנחת עליהם לפתע. להלן ההמלצות, שמכוונת בעיקר לקהל ההורים אבל יכולות לסייע לכולם:

דף מסרים להורים פסח

חג שמח