תושבי עמקה מוחים על הכוונה לסגור מעבר חקלאי בכביש 70

חקלאי המושב יצאו בטרקטורים לכביש העמוס מאוד גם כך - במחאה על כוונת חברת נתיבי ישראל לסגור את המעבר שמחבר בין עמקה לשטחי החקלאות שלו. סגן ראש המועצה: "במקום לנסות לשפר את חיי תושבי האזור - נתיבי ישראל מייצרים מפגעים חדשים"

תושבי עמקה החריפו הבוקר (שלישי 4 באפריל) את פקקי הבוקר הקבועים בכביש 70, כאשר יצאו בטרקטורים לכיוון השטחים החקלאיים של המושב ממערב לכביש. לאחרונה הודיעה חברת נתיבי ישראל כי כחלק משדרוג כביש 70 בכוונתה לסגור את המעבר החקלאי שמחבר בין חקלאי עמקה ממזרח לכביש לשטחים החקלאיים שלהם שממערב לו.

"אנחנו לא עושים פה הפגנה או משהו בסגנון", אמר דובר היישוב עזריאל דוגמה. "אנחנו פשוט נוסעים לעבד את השטחים שלנו. חברת נתיבי ישראל לא השאירה לנו ברירה אחרת, אלא לנסוע על הכביש. התוצאה הישירה והמיידית של זה היא פגיעה בתושבי האזור שגם ככה סובלים מפקקים במשך רוב שעות היום".

חקלאי עמקה נוהגים בטרקטורים על כביש 70 (צילום: איתי דוידי)

כביש 70 מהווה ציר רוחב יחיד באזור, למעט כביש 4 הפקוק תמיד בין גשר הזיו לכפר מסריק. הוא מחבר בין שלומי וצומת כברי בצפון וממשיך לצומת אחיהוד. עבור יישובים כמו עמקה, נתיב השיירה ובית העמק הכביש החד-מסלולימהווה נתיב גישה בלעדי - והם נאלצים להתמודד עם עומסי תנועה גדולים לאורך חלקים נרחבים של היום.

סגן ראש המועצה, משה דוידוביץ': "האבסורד הולך ומחריף. ככל שחולף הזמן הפקקים רק הולכים ונעשים ארוכים ומייגעים יותר. התושבים שלנו מיואשים ולנו אין דרך לפתור את הבעיות חוץ מלשקף אותן למשרד התחבורה. אני מצפה ממשרד התחבורה ומחברת נתיבי ישראל לזרז תהליכי תכנון וביצוע ולנסות לשפר במעט את חיי התושבים פה. במקום זאת, הם מייצרים מפגעים חדשים שרק יחמירו את המצב. אנחנו נעשה ככל יכולתנו למנוע פגיעה הרסנית תושבי עמקה שחקלאות מהווה את עיקר פרנסתם".

יעקב מנשה, חקלאי מעמקה, מוסיף: "הבוקר נסעתי יחד עם מספר תושבים לשטחי המושב אשר בצידו השני של כביש 70 (צד מערב). לצערי בעקבות תנועה שלי על כלי רכב חקלאי נגרמו עומסי תנועה אדירים במקום, רכבים עקפו אותי בפס לבן, חלקם אף צפר וגידף. זאת תחושה נוראית מלווה בפחד שחלילה לא יקרה אסון. נתיבי ישראל לא הותירו לנו ברירה אלא לנסוע על הכביש בכלי רכב חקלאי, למרות פניות חוזרות ונשנות ולמנכ"ל נתיבי ישראל ולשר התחבורה באופן אישי לבנות מעבר בטיחותי תת-קרקעי חקלאי כדי שהסדר הטוב יישמר על כנו, והתנועה לא  תיפגע מדי בוקר. עד עתה לא קיבלנו התייחסות. אם אין לנו ברירה נצטרך לעשות זאת מדי בוקר כדי לפרנס את משפחותינו".