השושלת נמשכת: מטה אשר/עכו זכתה בגביע העשירי בתולדות המועדון

ערב לפנתאון ברעננה: הגביע חוזר צפונה בפעם החמישית ברציפות אחרי ניצחון חלק ומהדהד 0:3 על מכבי תל אביב. המאמן המאושר נעם כץ: "לא האמנתי שנגיע לכזאת רמה של כדורעף השנה"

אפילו האוהדים האדומים האופטימיים ביותר לא ציפו לכזו תוצאה: הפועל מטה אשר/עכו גברה הערב בגמר גביע המדינה בכדורעף 0:3 על מכבי תל אביב במשחק חד-צדדי באולם מטרווסט רעננה, בערב שייכנס לפנתיאון של הכדורעף בצפון. בכך השלימה הקבוצה זכייה חמישית ברציפות בגביע המדינה - ועשירית בסך הכל.

"לא האמנתי שנזכה בגביע חמש פעמיים ולא האמנתי שנגיע לכזאת רמה של כדורעף", אמר בסיום בקול חנוק מתהרגשות המאמן נעם כץ בראיון לערוץ הספורט. "בתחילת העונה ההרגשה הייתה שהחלקים פה לא מתחברים, אבל עכשיו אנחנו קבוצה אירופית ברמה טובה. השחקנים אמרו לי שעכשיו אני סוף-סוף יכול להיות מרוצה".

המאמן כץ מאושר, השחקנים מודים לאוהדים עם סיום המשחק (צילום: דייוויד סלברמן, איגוד הכדורעף)

לכץ בהחלט יש את הכל הסיבות להיות מרוצה. הקבוצה שלו הצליחה לגבור השנה לראשונה על מכבי תל אביב מחוץ לאולם בנעמן - ועשתה זאת בעזרת כדורעף קבוצתי מעולה מהרגע הראשון. מטה אשר/עכו פתחה את המשחק חזק והובילה 3:8. מכבי תל אביב חזרה למשחק והצליחה לצמצם לפער של שתי נקודות בלבד, אבל האלופה ומוליכת ליגת העל הפגינה קור רוח וסגרה את הסיפור עם 20:25.

מכבי תל אביב פתחה טוב יותר את המערכה השנייה והובילה 5:7, אבל ארבע נקודות רצופות של האדומים הפכו את התוצאה. מכאן השתלטה מטה אשר/עכו על המשחק ושייטה לניצחון 16:25 במערכה השנייה. בהפסקה לפני פתיחת המערכה השלישית אמר כץ לשחקנים שהם צריכים לתת את המערכה הטובה ביותר שלהם העונה כדי לסגור את הסיפור. הפעם הקבוצה פתחה את המערכה חזק והובילה בתחילתה, אבל כמה דקות של חוסר ריכוז הובילו להפיכת התוצאה - 9:12 לתל אביבים.

אלא שהערב הזה התברר כערב של קבוצה אחת - מטה אשר/עכו השוותה במהירות ל-12:12 ומכאן נטלה את ההובילה הודות למשחק מעולה של המגיש אריאל כצנלסון, של המנחיתים סטס נבידומבסקי וג'אן אורטיז בהתקפה - ובעיקר בזכות משחק הגנה וחסימה מעולה של הקבוצה כולה. הפעם הסיפור נסגר עם 18:25 - וגביע עשירי למועדון. גנאדי סוקולוב, בשנתו הראשונה כקפטן, הניף את הגביע ומיהר לרוץ ליציע כדי להודות למאות האוהדים שעשו את דרכם מהצפון. האוהדים הגיעו בעזרת שני אוטובוסים של המועצה, שעברו בין עשרה יישובים בדרך לרעננה.

אריאל כצנלסון והקפטן גנאדי סוקולוב רגע לפני הנפת הגביע (צילום: דנית דיטרסדורף)

הגביע העשירי מקרב את פועל מטה אשר/עכו אל הקבוצה המעוטרת ביותר בכדורעף הישראלי - הפועל המעפיל. כעת היא נמצאת במרחק של שני גביעים בלבד מהקבוצה מעמק חפר, שהניפה את הגביע 12 פעמים. שבעה מבין עשרת הגביעים של המועדון מטה אשר/עכו הסתיימו גם בדאבל, ולאור הכושר שבו נמצאת הקבוצה זכייה חמישית ברציפות גם באליפות היא בהחלט משימה ריאלית.

הניצחון הערב מהווה הוכחה גם לאמונה הדרך ולעבודת הצוות המרשימות של הפועל מטה אשר/עכו. במסגרת הניסיונות לעצור את רצף התארים של הקבוצה, צירפה הקיץ מכבי תל אביב את הזר הברזילאי לאו דה סנטוס, שהיה אחד הכלים המרכזיים בשנים האחרונות בנעמן. הערב דה סנטוס לא הצליח להוות איום רציני על החסימה של מטה אשר/עכו, וכל שנותר לו הוא לברך בחום בסיום המשחק את חבריו לקבוצה על המשחק המעולה שהפגינו.

שחקני מטה אשר/עכו חוסמים ניסיון הנחתה (צילום: דנית דיטרסדורף)

ראש המועצה וסגניו, מנהלי הקבוצה ושתי אוהדות שעשו את הדרך הארוכה מהצפון (צילום: דנית דיטרסדורף)