ט"ו בשבט הגיע: המועצה מסייעת בשתילת כ-3,000 אילנות ביישובים ובגנים

עובדי המחלקה לאיכות הסביבה חילקו השבוע יותר מ-2,500 שתילים מקק"ל ו-300 עצי הדרים צעירים מתנת תרביות ראש הנקרה ליישובים, לבתי הספר ולגנים של מטה אשר. עובדי המועצה ציינו את החג בשתילת עצים ובהקמת גינת תבלינים ליד בניין המועצה

ביישובי המועצה כבר מתכוננים במרץ לחג האילנות, שיגיע אלינו באופן רשמי ביום שבת. בבתי הספר ובגנים ברחבי מטה אשר מתקיימות בימים הקרובים שלל פעילויות הקשורות לחג הירוק, ובסוף השבוע יתקיימו אירועי שתילה ביישובים עצמם. גם המחלקה לאיכות הסביבה של המועצה תורמת את חלקה לחג: השבוע יחולקו בין היישובים יותר מ-2,500 שתילים של עצים ארץ ישראליים שנמסרו על ידי קרן קיימת לישראל. בנוסף, תרמו תרביות ראש הנקרה 300 שתילי הדרים, שחולקו בין כל גני המועצה.

לדברי רותי גלעדי מכלוף, רכזת החינוך הסביבתי במועצה, מבצע השתילה החל כבר בשבוע שעבר. ביום חמישי (2.6) ביקרו אנשי היחידה לאיכות הסביבה במשתלת קק"ל והעמיסו את אלפי השתילים. השבוע חולקו השתילים ליישובים ולבתי הספר של מטה אשר. כמו כן, בתחילת השבוע קיבל כל גן המועצה עץ הדרים אחד לשתילה, מתנת ראש הנקרה.

עובדי המחלקה לאיכות הסביבה מעמיסים את השתילים בראש הנקרה

עובדי המחלקה לאיכות הסביבה מעמיסים שתילים לקראת ט"ו בשבט

נוסף על חגיגות השתילה ביישובים עצמם, גם עובדי המועצה התגייסו לטיפוח הנוף ליד בניין המועצה ברגבה. היום (רביעי 8.2) ציינו העובדים את החג לא רק באכילת פירות יבשים, אלא גם בשתילת עצים חדשים בקדמת בניין המועצה ובהקמת גינת תבלינים לעובדי ואורחי המועצה.