תלמידי ומורי מטה אשר השתתפו בתרגיל החירום הארצי

תלמידי המועצה תרגלו אתמול תרחיש של רעידת אדמה במסגרת תרגיל החירום הארצי של הג"א. במקביל, גם עובדי המועצה ברגבה ואורחיהם תרגלו את מצב החירום. בשבועיים האחרונים העבירו צוותי הבטיחות של המועצה תרגולי חירום בבתי הספר של המועצ.

תלמידי בתי הספר של המועצה השתתפו אתמול (14.2) בתרגיל החירום הארצי, שיתקיים בכל מוסדות החינוך בישראל. השנה ידמה תרגיל ההגנה האזרחית מצב של רעידת אדמה, וגם עובדי המועצה צפויים לבצע תרגול משלהם במסגרת בדיקת ההיערכות לחירום. בנוסף תרגלו התלמידים בשעות אחר הצהריים למידה מרחוק באמצעות הנחיית שקיבלו ממוריהם בווטסאפ.

בשבועיים האחרונים תרגלו תלמידי ומורי בתי הספר את מצב החירום, בסיוע צוותי החירום של המועצה. בתחילת פברואר, למשל, נערך יום הדרכה בכיבוי אש לבתי הספר הצפוניים במועצה. את ההדרכה ארגן ממונה הבטיחות במועצה, יניב גלבוע, בשיתוף מחלקת הביטחון. בין היתר העבירו צוותי החירום תרגול של התמודדות מול דליקה מקומית בבית הספר התיכון סולם צור בגשר הזיו. במסגרת התרגיל, המורים והתלמידים ניסו לכבות את האש המדומה בעזרת מטף.

בשבוע שעבר המשיכו צוותי הבטיחות ומחלקת הביטחון של המועצה לבצע הדרכות בבתי הספר בחלקה הדרומי של המועצה. כדי לבחון את מידת המוכנות של עובדי המועצה, יבדקו מחר הממונה על הבטיחות ומחלקת הביטחון את עובדי המועצה. התרגול יכלול פינוי מבניין המועצה ברגבה לשטח פתוח, חילוץ לכודים מהמעלית וכיבוי שריפה.

תלמידי סולם צור מתרגלים כיבוי שריפה

וגם אנשי הצוות החינוכי במתרגלים

ההתמודדות עם מצבי חירום היא אחד האתגרים הגדולים של שעמן מתמודדות מועצות אזוריות, כפי שהתברר רק לפני כחודש וחצי במהלך גל השריפות ברחבי המדינה. מטה אשר לא סבלה מפגיעה קשה ביחס למועצות אחרות, אך העובדה שבמועצה פועל מוקד חירום מסודר תרמה להתמודדות ולשקט של התושבים. היכולת להפעיל מוקד מסודר גם אפשרה למועצה לסייע למועצות אחרות בקליטת משפחות מאזורים שנפגעו בשריפה דוגמת חיפה. כמו כן, בתחום כיבוי האש פועלים כמה צוותים מקומיים, במיוחד ביישובים מרוחקים יחסית המוקפים בשטחים מיוערים כמו חניתה, געתון ויחיעם. מטרת צוותי כיבוי האש היא לתת מענה ראשוני עד להגעה של לוחמי אש מקצועיים לזירה.

נוסף על מוקד החירום פועלת המועצה גם לחזק את התיאום בין הגורמים המנהלים ברשות לבין כל אחד מהיישובים. לשם כך התקיים בחודש האחרונות קורס דוברים יישובי. מטרתם העיקרית של הדוברים שהוכשרו היא לסייע ליישוב שלהם בעת אירועי חירום - הן מול המועצה והן בהתמודדות מול אמצעי התקשורת.