מייפים את הסביבה: אלפי פקעות וזרעים פוזרו ביישובי מטה אשר

במסגרת שיתוף פעולה של המועצה ואיגוד ערים לאיכות סביבה גליל מערבי טמנו תושבים וילדים ב-8 יישובים פקעות וזרעי בר. כעת כל שנותר הוא להמתין לקצת גשם שיחולל את הפריחה המיוחלת

בשבוע האחרון של נובמבר החלה היחידה לאיכות הסביבה של מטה אשר בביצוע פרויקט חורפי מקסים בשיתוף איגוד ערים לאיכות סביבה גליל מערבי. במסגרת הפרויקט של חולקו פקעות וזרעים של פרחי בר לתושבי שמונה יישובים במועצה, שהתנדבו לבצע את הליך הזריעה והשתילה ביישוביהם.

8 יישובים נבחרו לפיילוט: חניתה, כברי, כליל, לימן, נתיב השיירה, עין המפרץ, בית העמק ואילון. במסגרת הפיילוט חולקו לנציגי היישובים אלפי פקעות וזרעי בר, ואלו פוזרו בנקודות ציבוריות שונות. ביישובים רבים, דוגמת חניתה ונתיב השיירה (ראו תמונות) השתתפו ילדי הגיל הרך בהטמנת הפקעות ובפיזור הזרעים.

לדברי רותי גלעדי מכלוף, אחראית תחום החינוך הסביבתי במועצה, מדובר בפרויקט חינוכי שלא מחליף את הנוי ביישוב, "ואכן מסגרות החינוך הפורמלי, החברתי והתושבים החלו השבוע בהטמנה וזריעה".

כעת כל שנותר הוא לחכות לגשם שיבוא ולפריחה המיוחלת.

ילדי הגנים של חניתה מטמינים פקעת בגינה חדשה

תושבות וילדות נתיב השיירה ברגע של הפוגה מפיזור הפקעות והזרעים