ועדת ההיגוי לנושא התחבורה בגליל המערבי החלה לפעול

בעקבות מפגש התושבים שעסק בבעיות החמורות בכבישים באזורנו, התקיים בשבוע שעבר מפגש ראשון של צוות ההיגוי. חברי הוועדה יתמקדו בתשתיות ובתחבורה ציבורית במרחב ויעסקו בגיבוש סדר עדיפות אזורי מוסכם

לאור מצב התחבורה בגליל המערבי שהולך ומחמיר, הפקקים שמתארכים ומתרחבים לכבישים נוספים וציבור של מאות אלפי אנשים שסובל, החלה לפעול בשבוע שעבר ועדת היגוי של תושבים מהאזור שתעסוק בנושא ותנסה לקדם רעיונות ויוזמות יצירתיים לפתרון המצוקות. על הקמת ועדת ההגיוי החליט הממונה על תחום התחבורה באשכול גליל מערבי, סגן ראש המועצה משה דוידוביץ', שמקווה כי הפנייה אל חוכמת ההמונים תצליח להוביל לשיפור מצב הכבישים באזור.

תוכניות הרחבת הכבישים באזור ולוחות הזמנים שנקבעו להם

לפני כמה חודשים התקיים מפגש שיתוף ציבור במושב בצת, שאליו הגיעו יותר מ-50 מתושבי האזור, חלקם פעילים בארגונים חברתיים וסביבתיים וחלקם תושבי האזור שפשוט קצו בפקקים הארוכים ובהיעדר פתרון. דוידוביץ' מסביר כי "האסימון נפל לי כמה שבועות לפני שהתחיל הפקק הנוראי בצומת בצת, שנגרם כתוצאה מכך שהמשטרה אסרה על אחד מעובדי המועצה שלנו לעמוד ולכוון את התנועה בבקרים. במקום נוצרו עומסים וכל מי שהגיע מאזור שלומי, חניתה, מצובה וישובי מעלה יוסף נאלץ לעמוד מעל שעה בבוקר במקום שבו התנועה יכולה לזרום. הבנתי, שכל השיטות שאני מכיר לשכנע את מי שצריך לא רלוונטיות וגם הבנתי שזה הנושא שבעיני הכי קריטי בפיתוח הגליל המערבי. לציבור יש תובנות שלא תמיד אנחנו, מי שנמצאים בתוך המערכת, יכולים לראות או לחשוב עליהם. ובאמת במפגש עלו כל מיני רעיונות מעניינים ואף מקסימים".

בסיום המפגש הוחלט להקים ועדת היגוי שתהיה מורכבת מאנשי האזור, שהנושא קרוב לליבם ויכולים לתרום מניסיונם המקצועי ומהידע שלהם במערכות הציבוריות. המפגש שהתקיים השבוע עסק בהגדרת תפקידי הוועדה וחלוקה לצוותי משנה, שבראשם יעמדו אבי טילר (נהריה) ומיכה בר אור (כפר ורדים).

מנכ"לית האשכול, יעל רון בן-משה ציינה כי "נושא התחבורה הוא אחד ממנועי הצמיחה של האזור ויכול בקלות לחולל פה שינוי ממשי ומורגש. לא ניתן לעסוק בפיתוח כלכלי בלי לעסו' בנגישות תחבורתית. הבחירה בתחבורה נעשתה גם כי אנחנו כאשכול מבינים שזה נושא חוצה רשויות וגם כי יש הרבה מאוד יוזמות מקומיות במרחב הגליל המערבי ונכון לחבר ביניהן. לראיה כביש 859, שבימים אלו מתחילות העבודות עליו, הוא תוצאה ישירה של שיתוף פעולה בין ראשי הרשויות ואמירה גורפת למשרד התחבורה שהוא נמצא בסדר עדיפות עליון מבחינתם".

סגן ראש המועצה משה דווידוביץ' (במרכז) ומנכ"לית אשכול גליל מערבי יעל רון (מימין). מנסים להניע שינוי